Vi har äntligen haft lite varma dagar och jag kan lätt säga att jag är redo för semester vilken dag som helst nu så det är synd att det är några veckor kvar.
Jag får tummen upp varje gång jag sticker till M en glass istället för frukt eller macka när hon bara är lite småhungrig mellan varven.
Använd glassformar eller häll all smet i en burk. Gör du inte glasspinnar kan det vara bra att låta glassen stå och bli lite mjuk innan den serveras, om du haft den länge i frysen vill säga.
Vill du göra glassen mjölkfri så använd mjölkfri choklad eller uteslut chokladen helt.
Här ser du fler recept på olika sorters bananglass
Banan- och ananasglass
Banan- och chokladglasspinnar
Banan- och hallonglass
Banan- och mangoglass
Banan- och yoghurtglasspinnar
Nice cream med jordnötssmör
Ingredienser – bananglass
- 500 g banan, frusen i skivor
- 150 g naturell jordnötssmör
Ingredienser – chokladtopping
- 275 g mörk choklad (ev. mjölkfri)
- 0,5 dl rapsolja
- hackade nötter
Gör så här
- Mixa bananen slät och fluffig. Mixa ner jordnötssmöret.
- Fyll glassformar med smeten och sätt i glasspinnar och frys över natten.
- Värm sakta upp matolja och choklad i ett vattenbad tills chokladen nästan är helt smält. Ta bort från värmen och rör tills chokladen är helt smält.
- Låt den svalna i rumstemperatur och doppa sedan glasspinnarna och strö över lite nötter, lägg på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i frysen igen.
- Förvara glassarna i en burk med tätslutande lock.
SparaSpara
Lämna gärna ett svar