Snabba och enkla maträtter och desserter är bara av godo så här i december. Att smaksätta en god vaniljglass är ett hett tips på något som är superenkelt att göra och denna Brownie & Polkaglass verkligen älskar jag. Den tog inte många minuter att knåpa ihop, men den ska stå i frysen några timmar.
Brownie & Polkaglass
2 liter
Ingredienser
- 2 l vaniljglass av bra kvalitet
- 100 g chokladbrownie eller kladdkaka
- 8–10 polkagrisar eller 8 candy canes
Gör så här
- Ta fram glassen och låt den bli lite mjuk.
- Dela brownien i bitar.
- Lägg polkagrisarna i en påse och banka sönder dom i småbitar.
- Lägg vaniljglassen i en bunke och vispa den på låg hastighet med en elvips i någon minut eller tills den blivit mjuk.
- Blanda ner kakbitarna och de krossade polkagrisarna, lägg över i en frystålig burk eller en fin form och ställ i frysen i några timmar.
Brownie & Mint ice cream
2 litres
Ingredients
- 2 l vanilla ice cream of good quality
- 100 g chocolate brownie
- 8 candy canes
How to
- Take out the ice cream and let it soften a little.
- Break the brownie into pieces.
- Put the candy canes in a bag and smash them into small pieces.
- Put the vanilla ice cream in a bowl and beat it on low speed with an electric whisk for a minute or until it becomes soft.
- Mix in the pieces of cake and the crushed candy canes. Put it in a freezer proof container and put in the freezer for a few hours.
gina säger
These look so so yummy!
Krii's Kitchen säger
Trust me, it is. And super easy too. 🙂
/Ulrica