Jag har för tillfället skaffat mig ett sockerbehov högre än Mount Everest och försöker för det mesta att dricka vatten, te och tänka på annat för att dämpa det värsta. Ja alltså jag äter ju vanlig mat också. 😀 Jag vet ju att det helt enkelt tar en vecka, max två, att få det att stilla sig men hua vad det är jobbigt när man är mitt uppe i det.
Sjukdomar och många tankenötter att knäcka är det som ställt till med obalans i kosten den här gången och som vanligt är det bara att bita ihop rida ut stormen.
För att dämpa det hela lite så försöker jag hitta alternativ till det traditionellt söta bakverken och desserterna så här har jag lagat en banan- och hallonglass som är sötad med lite lönnsirap. Att den dessutom är mjölkfri är ju ett plus i kanten till alla er som inte tål laktos eller mjölkprotein. Bara en sån sak.
Googlar man för att få veta mer om lönnsirap ja, då får man antingen reda på att det är lika farligt som gift eller att det är lite nyttigare än vanligt socker eftersom det inte är så raffinerat. Eftersom jag inte på något sätt äter enligt LCHF så hör jag till den sidan som tänker att det är lite nyttigare än socker. Välj själv, här hittar du inte några pekpinnar. 🙂
Banan- och hallonglass
4 personer
Ingredienser
- 250 g banan
- 50 g hallon, frysta
- 2 msk lönnsirap
- 0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här
- Skala och skiva bananen i ganska tunna skivor. Frys in skivorna i en burk mellan bakplåtspapper några timmar.
- Ta ut bananskivorna ur frysen och lägg dom tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare.
- Mixa till en slät och luftig smet.
- Lägg över i en burk eller frystålig form och frys gärna över natt.
Annelie / blomsterochbakverk
Tänk att det där sockersuget är så elakt, speciellt när man inte mår bra eller har mycket omkring sig. Glassen ser i alla fall oemotståndligt god ut. Har jag tipsat dig om godaste sockerfria fikat? Klyfta ett äpple och stek dem mjuka i lite kokosolja. Toppa med stor klick mandelsmör och lite kokosflarn. Smakar som äppelpaj (nästan ;-)) och stillar en del cravings 🙂 Kram på dig.
Krii's Kitchen
Ja det är som att när hjärnan går på högvarv då är det snabba kolhydrater som gäller. Äpple-fikat lät fantastiskt gott så nu får jag gå till affären och köpa några. 🙂 Kram.