Påskledigheten är här och M kan inte sluta prata om att hon hört att Påsk-trollkarlen ska gömma ägg i farmor och farfars trädgård. Ja, jag vet, hos oss är det inte haren utan tydligen en trollkarl som kommer med påskäggen och visst, det funkar för mig. 😀
Något som både hon och jag är extra förtjusta i så är det ju glass och just nu är frysen fylld med denna banan- och mangoglass. Superduperenkel att svänga ihop och ingen glassmaskin behövs. Den är både mjölk-, laktos- och äggfria så är du allergiker kan detta vara något för dig med.


OBS! Glassen blir inte längre mjölk- eller laktosfri om du använder choklad. Läs på innehållsförteckningen.
Banan- och mangoglass
8 personer
Ingredienser
- 3 stora bananer eller 4 små
- 400 g mango, fryst
- 2 msk lönnsirap
- 0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här
- Skala och skiva bananen i ganska tunna skivor. Frys in skivorna i en burk mellan bakplåtspapper några timmar.
- Ta ut bananskivorna ur frysen och lägg dom tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare.
- Mixa till en slät och luftig smet.
- Fyll pinnglassformar med smeten och sätt i glasspinnar. Frys över natt. Eller lägg över i en burk eller frystålig form och frys gärna över natt.
Lämna gärna ett svar