Chiapudding är en av de frukostar jag oftast äter under veckorna. Den är perfekt att göra i förväg och enkel att ta med till jobbet (om du som jag inte äter frukost direkt när du stigit upp). Oftast äter jag den tillsammans med lite osötad chiasylt med hallon och vanilj.
Chiapudding med kokos och kardemumma
4 små portioner
Ingredienser
- 400 g kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 70 g (1 dl) chiafrön
- 1 tsk mald kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser ordentligt i en skål.
- Ställ skålen i kylskåpet i ca 30 minuter och blanda om igen när det tjocknat.
- Fördela i 4 burkar, skruva på locket och ställ in i kylskåpet över natten.
- Servera med färska bär, bärkompott eller sylt.
Chia pudding with coconut and cardamom
makes about 4 small portions
Ingredients
- 400 g coconut milk
- 200 ml of water
- 70 g chia seeds
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp vanilla powder
How to
- Mix all ingredients thoroughly in a bowl.
- Put the bowl in the fridge for about 30 minutes and mix again when it has thickened.
- Divide into 4 jars, screw on the lid and put in the fridge overnight.
- Serve with fresh berries, berry compote or jam.
Lämna gärna ett svar