Ett osötat och glutenfritt bananbröd är i mitt tycke aldrig fel som frukostmacka eller till mellis. Här är det bananen som ger all sötning och jag äter det helst med smör och lite flingsalt.
Om du hellre äter det till fika kan du tillsätta vaniljpulver och/eller malen kardemumma för lite extra "bull-känsla".
Bananbröd (lchf)
1 bröd
Ingredienser
- 2 st (200 g) mogna bananer
- 7 ägg
- 75 g smör, smält
- 8 dl (340 g) mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 tsk malen kanel
- 1 nypa salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Mixa samman banan, ägg och smält smör till en slät smet i en bunke.
- Blanda ner mandelmjöl, bakpulver kanel och salt. Rör smeten slät.
- Häll smeten i en brödform (ca 26 x 10 cm) klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter, känn med en sticka att det är färdiggräddat.
- Låt brödet svalna helt på ett ugnsgaller innan du skär upp det.
Tips! Om vill äta bananbrödet till fika istället för frukost kan du tillsätta 1 tsk vaniljpulver och/eller malen kardemumma.
Banana bread (low carb)
makes 1 loaf
Ingredients
- 2 (200 g) ripe bananas
- 7 eggs
- 75 g butter, melted
- 340 g almond flour
- 2 tsp baking powder
- 4 tsp ground cinnamon
- a pinch of salt
How to
- Preheat the oven to 400F° (200°C).
- Mix together the banana, eggs and melted butter to a smooth batter in a bowl.
- Add almond flour, baking powder, cinnamon and salt. Stir until it's well-combined.
- Pour the batter into a loaf pan (approx. 26 x 10 cm) lined with parchment paper.
- Bake in the middle of the oven for about 50 minutes or until a toothpick or wooden skewer inserted into the center comes out clean.
- Let the bread cool completely on the rack before cutting it in slices.
Tip! If you want to eat the banana bread as a "Swedish fika" instead of breakfast, you can add a teaspoon of vanilla powder and/or ground cardamom.
Lämna gärna ett svar