Våren är här och äntligen kan vi börja ana potentialen hos vår inglasade balkong. Vi kan först och främst säga tack och lov att den inte ligger i söderläge för det hade verkligen varit på tok för varmt. Solen vi har på förmiddagen och runt lunchtid värmer upp den helt perfekt trots att det inte är mer än sisådär +10°C ute.
Det är med andra ord en balkong som är perfekt för mina stapplande försök till att odla, umgås, äta och (som jag tidigare sagt) fotografera på.
Jag vet att i alla fall jag och M kommer äta en hel del glass på den här balkongen och då är det troligt att vi kommer äta denna banan- och ananasglass lite då och då för att balansera upp för allt det där andra gräddiga jag kommer att köra i glassmaskinen framöver.
Så håll till godo och förbered er på att nu är glassäsongen igång. 🙂
Banan- och ananasglass
ca 6 pinnglassar
Ingredienser
- 250 g banan, skivad och halvfryst
- 150 g ananas
- 4 msk kokosgrädde (det översta tjocka lagret i kokosmjölken)
- 100 g vit choklad*
- 0,5 dl riven kokos
Gör så här
- Mixa de halvfrysta bananskivorna slätt och krämigt med en stavmixer.
- Tillsätt ananas och kokosgrädde och fortsätt mixa.
- Fyll glassformar och sätt i en glasspinne. Frys några timmar eller allra helst över natten.
- Smält choklad över vattenbad eller i mikrovågsugnen.
- Rosta kokos i en torr stekpanna tills det blir lite gyllenbrunt. Passa så det inte bränns.
- Doppa glassarna i chokladen och strö över rostad kokos.
*För att göra den mjölkfri, använd antingen mjölkfri vit choklad eller uteslut chokladen helt.
Lämna gärna ett svar