Sommarvärmen håller i sig och det är så härligt att kunna sitta ut till sent på kvällen. Solnedgångarna är bara för vackra och jag har numera placerat mig framför vardagsrumsfönstret om kvällarna för att titta på utsikten och på luftballongerna som sakta glider förbi.
Denna nice cream är helt fantastisk med mycket chokladsmak och lagom sötma. Den är ägg- och mjölkfri så är du allergiker är det inget problem och dessutom är den vegan-vänlig. Inget tillsatt socker utan bara nyttiga råvaror. Visst är det toppen?!
Banan- och chokladglasspinnar
ca 4 pinnglassar
Ingredienser
- 250 g banan, skivad och halvfryst
- 4 msk kokosgrädde (det översta tjocka lagret i kokosmjölken)
- 4 msk raw cacao
- 0,25 tsk vaniljpulver
- 30 g raw choklad
Gör så här
- Mixa de halvfrysta bananskivorna slätt och krämigt med en stavmixer.
- Tillsätt raw cacao, vaniljpulver och kokosgrädde och fortsätt mixa.
- Hacka raw choklad fint och vänd ner i glassmeten.
- Ät glassen direkt som en chokladmjukglass, lägg den i en burk eller fyll glassformar och sätt i en glasspinne.
- Frys några timmar eller allra helst över natten.
Lämna gärna ett svar