Denna ginger shot är en "håll käften"-stark och fräsch shot som väcker dig ordentligt på morgonen vill jag lova. Jag skulle säga att den till och med vädrar bihålorna litegrann. Extra bra i förkylningstider alltså.
Det finns massor av recept på hur man gör en ingefärsshot och de flesta jag har provat kräver någon form av upphettning av ingefäran. Men den här varianten mixas rå, med skal och allt, tillsammans med vatten utan att hettas upp och gissa om det blir gott!
Raw ginger shot
ca 6 dl
Ingredienser
- 200 g färsk ingefära, gärna ekologisk
- 2 citroner
- 5 dl kallt vatten
- 0,5 dl (70g) honung
Gör så här
- Tvätta ingefäran noga och dela den i mindre bitar (den behöver inte skalas).
- Mixa den tillsamman med hälften av vattnet i en blender någon minut. Tillsätt resten av vattnet och mixa ytterligare någon minut.
- Låt blandningen stå i ca 1 timme men mixa 3–4 gånger under tiden.
- Pressa saften ur citronerna.
- Sila blandningen genom en finmaskig sil och blanda med citronsaften och honungen. Testa dig fram till den sötma du gillar.
- Häll upp på en flaska och förvara i kylskåpet. Den håller ca 2 veckor.
Tips!
Om du vill kan du mixa ner två äpplen efter att ingefäran och vattnet har stått och dragit i en timme. Fortsätt sedan med punkt 5.
Raw ginger shot
makes about 600 ml
Ingredients
- 200 g fresh ginger, preferably organic
- 2 lemons
- 500 ml cold water
- 70 g honey
How to
- Wash the ginger thoroughly and divide it into smaller pieces (it doesn't need to be peeled).
- Mix it together with half of the water in a blender for a few minutes. Add the rest of the water and mix for a few more minutes.
- Let the mixture stand for about 1 hour but mix 3–4 times in the meantime.
- Squeeze the juice from the lemons.
- Strain the mixture through a fine-mesh strainer and mix with the lemon juice and honey. Sweeten to taste.
- Pour into a bottle and store in the fridge for about 2 weeks.
Tip!
If you like, you can add 2 apples after the ginger and water has rested for an hour. Mix well and then continue with point 5.
Lämna gärna ett svar