Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Raw ginger shot

    2024-10-29

    Till receptet
    The recipe
    Raw Ginger shots

    Denna ginger shot är en "håll käften"-stark och fräsch shot som väcker dig ordentligt på morgonen vill jag lova. Jag skulle säga att den till och med vädrar bihålorna litegrann. Extra bra i förkylningstider alltså.

    Det finns massor av recept på hur man gör en ingefärsshot och de flesta jag har provat kräver någon form av upphettning av ingefäran. Men den här varianten mixas rå, med skal och allt, tillsammans med vatten utan att hettas upp och gissa om det blir gott!


    Raw ginger shot

    ca 6 dl

    Ingredienser

    • 200 g färsk ingefära, gärna ekologisk
    • 2 citroner
    • 5 dl kallt vatten
    • 0,5 dl (70g) honung

    Gör så här

    1. Tvätta ingefäran noga och dela den i mindre bitar (den behöver inte skalas).
    2. Mixa den tillsamman med hälften av vattnet i en blender någon minut. Tillsätt resten av vattnet och mixa ytterligare någon minut.
    3. Låt blandningen stå i ca 1 timme men mixa 3–4 gånger under tiden.
    4. Pressa saften ur citronerna.
    5. Sila blandningen genom en finmaskig sil och blanda med citronsaften och honungen. Testa dig fram till den sötma du gillar.
    6. Häll upp på en flaska och förvara i kylskåpet. Den håller ca 2 veckor.

    Tips!
    Om du vill kan du mixa ner två äpplen efter att ingefäran och vattnet har stått och dragit i en timme. Fortsätt sedan med punkt 5.


    Raw ginger shot

    makes about 600 ml

    Ingredients

    • 200 g fresh ginger, preferably organic
    • 2 lemons
    • 500 ml cold water
    • 70 g honey

    How to

    1. Wash the ginger thoroughly and divide it into smaller pieces (it doesn't need to be peeled).
    2. Mix it together with half of the water in a blender for a few minutes. Add the rest of the water and mix for a few more minutes.
    3. Let the mixture stand for about 1 hour but mix 3–4 times in the meantime.
    4. Squeeze the juice from the lemons.
    5. Strain the mixture through a fine-mesh strainer and mix with the lemon juice and honey. Sweeten to taste.
    6. Pour into a bottle and store in the fridge for about 2 weeks.

    Tip!
    If you like, you can add 2 apples after the ginger and water has rested for an hour. Mix well and then continue with point 5
    .


    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Lime- och timjancocktail
      Timjan- och limecocktail
    • Kryddig Roséglögg
      Kryddig roséglögg
    • Äppel- & Calvados cocktail
      Äpple & Calvados cocktail
    • Varm choklad
      Varm choklad

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot

    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)

    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma

    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM


    The Muscat grape is probably the most delicious ty
    The Muscat grape is probably the most delicious type of grape I’ve ever eaten. Apparently, it’s one of the world’s oldest and most aromatic grape varieties. Buy some and try for yourself if you spot them in the store! 🍇
.
Muscat-druvan är nog den godaste sortens druva jag någonsin ätit. De är visst en av världens äldsta och mest aromatiska druvor. Köp hem och test själv om du ser dem i butiken. 🍇
.
This is my entry to the February Challenge by Food Art Project: #FoodArtBlushBloomProject
@ful.filled
@thesouthasiankitchen
@woodrow_studios
@foodartproject
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #foodandflatlay #stilllifefoodphotography #foodartproject #PhotographyChallenge


    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in
    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in my opinion, always a great choice for breakfast or a snack. Here, the banana provides all the sweetness, and I prefer to enjoy it with butter and a sprinkle of flaky salt.
.
Ett osötat och glutenfritt bananbröd är i mitt tycke aldrig fel som frukostmacka eller till mellis. Här är det bananen som ger all sötning och jag äter det helst med smör och lite flingsalt.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #simplefood #lowcarbfood #lowcarbmeal #lowcarbrecipes #lowcarbeating #lchf #lchffood #weekendbaking #bananabread #breakfast #frukost


    What are your plans for Valentine’s Day? We’re
    What are your plans for Valentine’s Day? We’re going to enjoy some good food and drinks and play board games. It will be a lovely evening with the family. Maybe we’ll make this thyme and lime cocktail – an aromatic and tangy drink that suits most occasions.
.
Vad ska ni göra i dag på Alla Hjärtans Dag? Vi ska äta och dricka något gott och spela brädspel. Det kommer bli en fin kväll med familjen. Kanske gör vi denna timjan- och limecocktail som är en aromatisk och syrlig drink som passar till de flesta tillfällen.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails


    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you u
    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you up in the morning.
.
Denna riviga ingefärsshot väcker dig garanterat om morgonen. 
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #rawgingershot #gingerrecipes #gingershot


    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche
    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche whipped cream and raspberries. This, my friends, is one of the best ”fika” I know. 
.
Kladdkaka med vispad kola-grädde och färska hallon. Detta, mina vänner, är en favorit när det kommer till fika.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #fika #swedishfika #kladdkaka #swedishstickychocolatecake #chocolatecake


    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard
    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard.
.
Hallon. Perfekta i en paj tillsammans med vaniljsås.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #raspberries #dessertpie


    %d