Förutom scones (som jag älskar) så tycker jag att pannkakor till frukost eller brunch är en riktig lyx. Här bjuder jag på amerikanska pannkakor men jag rekommenderar även att laga ricottapannkakor, bananpannkakor eller varför inte krabbelurer?
Här har jag serverat pannkakorna tillsammans med rabarbersirap och jordgubbar. Men du kan servera med precis vad du själv tycker bäst om.
Amerikanska pannkakor
ca 10 stycken
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
- 1 msk strösocker
- 0,5 msk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 1 citron, rivet zest
- 25 g smör
- 2,5 dl filmjölk eller naturell yoghurt
- 1 ägg
- extra smör till stekning
Gör så här
- Blanda de torra ingredienserna samt rivet citronzest i en bunke.
- Smält smöret och vispa ihop det med filmjölken och ägget.
- Rör sedan ner det i de torra ingredienserna och blanda samman till en tjock och slät smet.
- Grädda dem gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
- Servera med dina favorittillbehör.
American pancakes
makes about 10
Ingredients
- 3 dl all-purpose flour
- 1 tsp bicarbonate or 2 tsp baking powder
- 1 tbsp granulated sugar
- 0.5 tbsp vanilla sugar
- 0.5 tsp salt
- 1 lemon, grated zest
- 25 g butter
- 250 ml sour milk or natural yogurt
- 1 egg
- extra butter for frying
How to
- Mix the dry ingredients and lemon zest in a bowl.
- Melt the butter and whisk it together with the sour milk and egg.
- Stir it into the dry ingredients and mix into a thick and smooth batter.
- Fry them until golden in butter in a medium-hot frying pan.
- Serve with your favorite toppings.
Lämna gärna ett svar