
Krabbelurer är en sorts blandning av sockerkaka och pannkaka som här är rullad i socker och kanel.
Jag hade inte riktigt koll på att det var mer sockerkaka än pannkaka, så jag var världens bästa mamma när jag en kväll serverade det till middag för mig och dottern.
Det här var verkligen godare än godast, speciellt när de var helt nygräddade och ljumna. Men som sagt, det kanske inte är den typiska middagen utan lutar mer åt att passa fint på brunch-bordet eller som ett härligare mellanmål.

Krabbelurer
ca 15 stycken
Ingredienser
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 1,5 dl mjölk
- smör till stekning
Ingredienser topping
- 1 dl strösocker
- 1 msk malen kanel
Gör så här
- Blanda samman strösocker och kanel till toppingen i en skål.
- Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
- Vispa ner ägg och mjölk och vispa till en slät smet.
- Stek små pannkakor i smör, ca 2 msk per pannkaka, och vänd sedan runt dem i toppingen.
- Ät dem genast, gärna tillsammans med lite sylt och vispad grädde.
Lämna gärna ett svar