Krabbelurer är en sorts blandning av sockerkaka och pannkaka som här är rullad i socker och kanel.
Jag hade inte riktigt koll på att det var mer sockerkaka än pannkaka, så jag var världens bästa mamma när jag en kväll serverade det till middag för mig och dottern.
Det här var verkligen godare än godast, speciellt när de var helt nygräddade och ljumna. Men som sagt, det kanske inte är den typiska middagen utan lutar mer åt att passa fint på brunch-bordet eller som ett härligare mellanmål.
Krabbelurer
ca 15 stycken
Ingredienser
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 1,5 dl mjölk
- smör till stekning
Ingredienser topping
- 1 dl strösocker
- 1 msk malen kanel
Gör så här
- Blanda samman strösocker och kanel till toppingen i en skål.
- Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
- Vispa ner ägg och mjölk och vispa till en slät smet.
- Stek små pannkakor i smör, ca 2 msk per pannkaka, och vänd sedan runt dem i toppingen.
- Ät dem genast, gärna tillsammans med lite sylt och vispad grädde.
Krabbelurer (small pancakes)
makes about 15
Ingredients
- 270 g all purpose flour
- 135 g granulated sugar
- 1 tbsp vanilla sugar
- 2 tsp baking powder
- 2 eggs
- 150 ml milk
- butter for frying
Ingredients – topping
- 90 g granulated sugar
- 1 tbsp ground cinnamon
How to
- Mix together the granulated sugar and cinnamon for the topping in a bowl.
- Combine flour, sugar, vanilla sugar and baking powder in a bowl.
- Beat in eggs and milk and beat until smooth.
- Fry small pancakes in butter, about 2 tablespoons per pancake, then turn them around in the topping.
- Eat them immediately, preferably together with some jam and whipped cream.
Lämna gärna ett svar