Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Timjan- och limecocktail

    2025-02-04

    Till receptet
    The recipe
    Lime- och timjancocktail

    Denna timjan- och limecocktail är en aromatisk och syrlig drink som passar till de flesta tillfällen.

    Om du inte vill köpa en flaska St-Germaine så går det även bra med flädersaft, det blir gott det med.

    Lime- och timjancocktail

    Timjan- och limecocktail

    1 personer

    Ingredienser – Cocktail

    • 3 cl gin
    • 1,5 cl St-Germaine fläderlikör el. koncentrerad flädersaft
    • 1 msk timjan- och limesockerlag
    • 1 lime, saften
    • club soda
    • 2 timjankvistar
    • limeskivor

    Ingredienser – Timjan- och limesockerlag

    • 2,5 dl strösocker
    • 2,5 dl vatten
    • 10 timjankvistar, eller en liten knippe citrontimjan
    • 1 lime, finrivet zest

    Gör så här – Cocktail

    1. Blanda gin, fläderlikör/saftkoncentrat, sockerlag och pressad lime i en shaker och skaka väl.
    2. Häll i ett glas med is och toppa med club soda.
    3. Rulla timjankvistarna mellan handflatorna så att oljorna frigörs och garnera cocktailen med dem och några skivor lime.

    Gör så här – Timjan- och limesockerlag

    1. Koka vatten och socker tills sockret har lösts upp.
    2. Skala av det yttersta skalet av limen.
    3. Ta av kastrullen från värmen och lägg i timjankvistarna och limeskalen i 10–15 minuter.
    4. Sila av och kyl ned.

    Thyme & Lime Cocktail

    Serves 1

    Ingredients – Cocktail

    • 3 cl gin
    • 1.5 cl St-Germain elderflower liqueur or concentrated elderflower cordial
    • 1 tbsp thyme & lime syrup
    • juice of 1 lime
    • club soda
    • 2 sprigs of thyme
    • lime slices

    Ingredients – Thyme & Lime Syrup

    • 225 g granulated sugar
    • 250 ml water
    • 10 sprigs of thyme, or a small bunch of lemon thyme
    • zest of 1 lime

    How to – Cocktail

    1. Combine gin, elderflower liqueur/cordial, thyme & lime syrup, and lime juice in a shaker. Shake well.
    2. Pour into a glass filled with ice and top up with club soda.
    3. Roll the thyme sprigs between your palms to release their oils, then garnish the cocktail with the thyme and a few slices of lime.

    How to – Thyme & Lime Syrup

    1. Bring the water and sugar to a boil until the sugar has dissolved.
    2. Peel the outer zest of the lime.
    3. Remove the pan from the heat and add the thyme sprigs and lime zest. Let steep for 10–15 minutes.
    4. Strain and allow to cool.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Kryddig Roséglögg
      Kryddig roséglögg
    • Äppel- & Calvados cocktail
      Äpple & Calvados cocktail
    • Varm choklad
      Varm choklad
    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot

    Kommentarer

    1. Fråga Ugglan | Klok som en coffeetablebok säger

      maj 10, 2013 at 10:28 e m

      Åh vad den såg somrig och härlig ut! Vi har börjat köra cocktail hour på lördagseftermiddagarna innan vi börjar med middagen och har pratat om att vi behöver testa nya ginrecept. Nu blev jag väldigt sugen på att testa den här!

      Svara
      • Från sött till salt säger

        maj 10, 2013 at 10:50 e m

        Åh så trevligt med lördagscocktails. Rekommenderar den verkligen. Vill du ha den lite sötare så är det bara att slänga i lite mer sockerlag eller flädersaft. Den var lite farlig eftersom den kändes som en riktig törstsläckare. 😀 Berätta vad du tycket om du gör den.

        Svara
    2. Sandras Matkrypin säger

      maj 11, 2013 at 9:34 f m

      Vilken häftig drink! Låter ju superspännande och gott 🙂

      Svara
      • Från sött till salt säger

        maj 12, 2013 at 8:34 f m

        Ja den var jättegod. 🙂

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d