Jag önskar er trevlig helg med några knapriga citron- och rosmarinkakor. Perfekta till kaffet eller som en del av afternoon tea.
I morgon bitti åker jag till Varbergs Kurort med min mamma. Fatta att jag ska njuta hela helgen. Bara äta god mat och hasa omkring i morgonrock och tofflor. Sitta framför brasan och läsa en bok och dricka te eller bada ångbastu och dricka gurkvatten. För ett ögonblick tänkte jag ta med mig datorn, men så kom jag på bättre tankar.
Citron- och rosmarinkakor
ca 60 kakor
Ingredienser
- 250 gram smör, rumsvarmt
- 1,75 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 msk färsk rosmarin, finhackad
- 2 citron, rivet skal
- 6 dl vetemjöl
Gör så här
- Värm ugnen till 200°C.
- Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ägg och vaniljsocker. Tillsätt rosmarin, citronskal och vetemjöl och arbeta ihop till en deg.
- Forma degen till två rullar, 15–20 cm långa, och lägg dom i kylskåp i 1 timme.
- Skär rullarna i ca 0,5 cm tjocka kakor och lägg dom på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda 12–15 minuter.
Lämna gärna ett svar