Dessa ricottapannkakor är perfekta på frukostbordet när man vill lyxa till det. Eller varför inte ha med dem när du bjuder vännerna på brunch?
Jag brukar servera dom med färska bär, lite honung och ibland lite glass eller mascarponegrädde.
Ricottapannkakor
ca 10–12 stycken små
Ingredienser
- 3 ägg
- 250 g ricottaost
- 2,5 dl mjölk
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- smör till gräddning
Gör så här
- Separera äggulor och äggvitor.
- Blanda ricottaost, mjölk och äggulor i en skål eller bunke.
- Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner det i smeten.
- Vispa äggvitorna luftigt och vänd försiktigt ihop dem med smeten.
- Stek små pannkakor (ca 3 stycken åt gången) på båda sidor i lite smör i en medelvarm stekpanna.
- Servera med dina favorittillbehör.
Lämna gärna ett svar