Något av det snabbaste du kan göra i glassväg är att köpa en riktig god vaniljglass och sedan smaksätta den som du själv tycker är godast. Rör t.ex. ner hemkokt jordgubbssylt, bitar av mörk choklad tillsammans med rostade och hackade hasselnötter eller gör en pistaschkaramell och rör ner. Allt blir fantastiskt gott det kan jag lova.
Själv har jag här smaksatt glassen med lemon curd och finhackad färsk rosmarin. Det blir sött, fräscht och samtidigt lite kryddigt. Jättegott!
Jag har även testat att byta ut lemon curd mot bergamottcurd eftersom jag hade en burk i kylskåpet. Det blev om möjligt ännu godare eftersom bergamott är en av mina favoritsmaker när det kommer till citrusfrukt. 🙂
Vaniljglass med rosmarin och lemon curd
0,5 liter
Ingredienser
- 0,5 l vaniljglass av god kvalitet
- 1 tsk finhackad färsk rosmarin
- 4 msk lemon curd
Gör så här
- Låt glassen mjukna i rumstemperatur och vispa den mjuk med en elvisp.
- Varva glassen i en burk eller frystålig form tillsammans med lemon curd och hackad rosmarin.
- Ställ in i frysen igen i några timmar tills den blivit genomfryst.
- Servera med lite extra curd och strö över lite mer finhackad rosmarin.
Johan säger
Låter gott.
Krii's Kitchen säger
Tack. 🙂
milla säger
Vilken annorlunda och spännande kombo sparar receptet:)
Krii's Kitchen säger
Ja men gör det. Jättegott och så enkelt att göra. 🙂