Idag är det Vego-måndag! För det är måndag i dag va? Jag har väldigt dålig koll på dagarna nu när man är ledig.
Jag älskar risotto och den går att variera i det oändliga. Här är det grönkål och skogschampinjoner som får sätta smak på rätten. Grönkål är både gott och nyttigt och kostar inte många kronor i affären. Tidigare har jag tipsat om lakritssmakande grönkålschips och grönkålspaj.
Risotto med grönkål och svamp
4 personer
Ingredienser
- 1 l vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 1 gul lök
- 4 dl arborioris
- 100 g grönkål
- 2 msk pressad citron
- 1 dl riven parmesanost
- 250 g skogschampinjoner
- 1 vitlöksklyfta
- olivolja
- salt
Gör så här
- Koka upp vatten och buljongtärningar och låt det sjuda.
- Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i 1 msk olja.
- Tillsätt riset och fräs ytterligare ca 2 minuter. Häll på lite buljong och låt koka på svag värme utan lock. Späd med lite buljong i taget tills riset är mjukt men med tuggmotstånd, ca 20 minuter.
- Ta bort den tjocka nerven i mitten på grönkålen och strimla kålen. Fräs den i 1 msk olja och krydda med 0,5 tsk salt. Rör ner grönkålen i risotton. Krydda med citronsaft och 0,5 tsk salt och rör ner osten.
- Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek svamp och vitlök i 2 msk olja. Krydda med 0,5 tsk salt. Toppa risotton med svamp.
Recept: Allt om mat
Lämna gärna ett svar