Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Krämig laxpasta med spenat och parmesan

    2025-01-16

    Till receptet
    The recipe
    Laxpasta

    Denna laxpasta är sååå god! Jättelätt och snabb att göra och en utmärkt rätt att laga när du ska få barnen att äta fisk. Pasta, grädde, lax och parmesan. Inget kan gå fel.


    Krämig laxpasta med spenat och parmesan

    4 personer

    Ingredienser

    • 500 g tagliatelle
    • 500 g laxfilé
    • 0,5 st liten purjolök
    • 1 citron
    • 2,5 dl grädde
    • 100 g färsk babyspenat
    • olivolja till stekpannan
    • flingsalt och nymalen svartpeppar
    • Parmesanost (riven) till servering

    Gör så här

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Skär laxen i mindre bitar.
    3. Skölj och strimla purjolöken.
    4. Tvätta citronen, riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft.
    5. Fräs purjolöken i olja i några minuter utan att den tar färg. Tillsätt grädde, citronzest och citronsaft. Lägg i laxen och låt puttra under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    6. Häll av vattnet från pastan och vänd ner den nykokta pastan i såsen.
    7. Tillsätt spenaten och blanda om ytterligare. Smaka eventuellt av med lite mer flingsalt.
    8. Servera med den rivna parmesanosten.

    Creamy salmon pasta with spinach and parmesan

    serves 4

    Ingredients

    • 500 g tagliatelle pasta
    • 500 g salmon fillet
    • 0.5 small leek
    • 1 lemon
    • 250 ml heavy cream
    • 100 g fresh baby spinach
    • Olive oil for frying
    • Sea salt flakes and freshly ground black pepper
    • Parmesan cheese (grated) to serve

    How to

    1. Cook the pasta according to the instructions on the packet.
    2. Cut the salmon into smaller pieces.
    3. Rinse and finely slice the leek.
    4. Wash the lemon, grate 1 teaspoon of zest, and squeeze out 2 tablespoons of juice.
    5. Sauté the leek in olive oil for a few minutes without letting it brown. Add the cream, lemon zest, and lemon juice. Add the salmon and let it simmer under a lid for about 5 minutes. Season with salt and black pepper to taste.
    6. Drain the pasta and mix the freshly cooked pasta into the sauce.
    7. Add the spinach and stir again. Adjust the seasoning with a little more sea salt if needed.
    8. Serve with the grated Parmesan cheese.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Moas Frestelse
      Moas frestelse
    • Vintrig kålsallad
      Vintrig kålsallad
    • Crostini med vispad mozzarella
      Crostini med vispad mozzarella och granatäpple

    Kommentarer

    1. Jennie Bergius - färg och kärlek säger

      oktober 02, 2013 at 8:17 e m

      MUMS så gott! Detta får vi göra någon dag, älskar lax 🙂

      <3 Jennie

      Svara
      • Från sött till salt säger

        oktober 02, 2013 at 8:21 e m

        Vad kul att du tycker det! Ja, jag älskar också lax plus att det är enda fisk vi får i vår lilla tjej för tillfället. 🙂

        Svara
    2. Theo säger

      januari 05, 2017 at 7:32 e m

      God pasta men såsen brändes i botten när jag gjorde. Vad beror det på tror du? Kanske hade jag helt enkelt för hög värme?

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        januari 06, 2017 at 2:16 e m

        Hej. Ja det får inte vara på för hög värme och så får man röra om lite då och då. ?

        Svara
        • Theo säger

          januari 06, 2017 at 7:43 e m

          Får tänka på det nästa gång, annars kan jag rekommendera fetaost istället för parmesan, blev mycket gott.

          En teori som kom fram vid matbordet var att anledningen till att det brändes var att grädden var laktosfri. Tror du det kan ha spelat in?

          Svara
          • Krii's Kitchen säger

            januari 06, 2017 at 8:26 e m

            Fetaost låter väldigt gott. Bra idé. Vet inte om det blir värre med laktosfri grädde, tycker att mjölkprodukter alltid har en tendens att bränna fast lätt.

            Svara
    3. Anders Nikander säger

      maj 04, 2018 at 4:03 e m

      Jättegott! Utsökt rätt!

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        maj 04, 2018 at 4:09 e m

        Tack vad roligt att det smakade. ?

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d