Denna laxpasta är sååå god! Jättelätt och snabb att göra och en utmärkt rätt att laga när du ska få barnen att äta fisk. Pasta, grädde, lax och parmesan. Inget kan gå fel.
Krämig laxpasta med spenat och parmesan
4 personer
Ingredienser
- 400 g tagliatelle
- 400 g laxfilé
- 0,5 st liten purjolök
- 1 citron
- 2,5 dl grädde
- 100 g färsk babyspenat
- olivolja till stekpannan
- flingsalt
- nymald svartpeppar
- 1 dl parmesanost, riven
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Tärna laxen. Skölj och strimla purjolöken. Tvätta citronen, riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft.
- Fräs purjolöken i olja i några minuter utan att den tar färg. Tillsätt grädde, citronskal och citronsaft. Lägg i laxen och låt puttra under lock ca 5 minuter. Smaka av med svartpeppar.
- Häll av och vänd ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt spenaten. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Servera med den rivna parmesanosten.
Jennie Bergius - färg och kärlek säger
MUMS så gott! Detta får vi göra någon dag, älskar lax 🙂
<3 Jennie
Från sött till salt säger
Vad kul att du tycker det! Ja, jag älskar också lax plus att det är enda fisk vi får i vår lilla tjej för tillfället. 🙂
Theo säger
God pasta men såsen brändes i botten när jag gjorde. Vad beror det på tror du? Kanske hade jag helt enkelt för hög värme?
Krii's Kitchen säger
Hej. Ja det får inte vara på för hög värme och så får man röra om lite då och då. ?
Theo säger
Får tänka på det nästa gång, annars kan jag rekommendera fetaost istället för parmesan, blev mycket gott.
En teori som kom fram vid matbordet var att anledningen till att det brändes var att grädden var laktosfri. Tror du det kan ha spelat in?
Krii's Kitchen säger
Fetaost låter väldigt gott. Bra idé. Vet inte om det blir värre med laktosfri grädde, tycker att mjölkprodukter alltid har en tendens att bränna fast lätt.
Anders Nikander säger
Jättegott! Utsökt rätt!
Krii's Kitchen säger
Tack vad roligt att det smakade. ?