
Fantastiskt spröda grönkålschips med havssalt och lakrits är inte fel till fredagsmyset. Börjar kanske din grönkål se lite ledsen och gul ut i kanterna? Då är det ett ypperligt tillfälle att göra chips av dem. Löjligt enkelt och gott.
Grönkålschips med havssalt och lakrits
1 liten skål
Ingredienser
- 250 g grönkål
- 2 msk olivolja
- 0,25 tsk salt
- 1 nypa lakritsgranulat
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°C.
- Skölj och torka av grönkålen och skär bort den tjocka mittsjälken.
- Riv grönkålen i mindre bitar, lägg den i en skål och massera in olja, salt och lakritsgranulat ca 5 minuter.
- Fördela kålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt utan att de överlappar varandra och rosta i ugnen i ca 1 timme.
- Låt gärna ugnsluckan stå lite på glänt.
Green kale chips with sea salt and liquorice
makes about 1 small bowl
Ingredients
- 250 g green kale
- 2 tbsp olive oil
- 0.25 tsp salt
- A pinch of liquorice granules
How to
- Preheat the oven to 212°F (100°C).
- Rinse and dry the kale thoroughly and remove the thick stem in the middle.
- Tear the kale into small pieces, add it in a large bowl and massage it for about 5 minutes with oil, salt and liquorice granules.
- Spread out the kale (ensuring it touches as little as possible) on a large baking tray covered with parchment paper and bake them for about 1 hour.
- Let the oven door be slightly open so any steam gets out.
Sandras Matkrypin säger
Va gott med lite lakrits på chipsen!
Krii's Kitchen säger
Ja det var inte så tokigt. 🙂