
Fantastiskt spröda grönkålschips med havssalt och lakrits är inte fel till fredagsmyset. Börjar kanske din grönkål se lite ledsen och gul ut i kanterna? Då är det ett ypperligt tillfälle att göra chips av dem. Löjligt enkelt och gott.
Grönkålschips med havssalt och lakrits
1 liten skål
Ingredienser
- 250 g grönkål
- 2 msk olivolja
- 0,25 tsk salt
- 1 nypa lakritsgranulat
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°C.
- Skölj och torka av grönkålen och skär bort den tjocka mittsjälken.
- Riv grönkålen i mindre bitar, lägg den i en skål och massera in olja, salt och lakritsgranulat ca 5 minuter.
- Fördela kålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt utan att de överlappar varandra och rosta i ugnen i ca 1 timme.
- Låt gärna ugnsluckan stå lite på glänt.
Green kale chips with sea salt and liquorice
makes about 1 small bowl
Ingredients
- 250 g green kale
- 2 tbsp olive oil
- 0.25 tsp salt
- A pinch of liquorice granules
How to
- Preheat the oven to 212°F (100°C).
- Rinse and dry the kale thoroughly and remove the thick stem in the middle.
- Tear the kale into small pieces, add it in a large bowl and massage it for about 5 minutes with oil, salt and liquorice granules.
- Spread out the kale (ensuring it touches as little as possible) on a large baking tray covered with parchment paper and bake them for about 1 hour.
- Let the oven door be slightly open so any steam gets out.
Sandras Matkrypin
Va gott med lite lakrits på chipsen!
Krii's Kitchen
Ja det var inte så tokigt. 🙂