När vi senast hade vänner på besök så bjöd vi på rabarberpaj och hemlagad vaniljsås. Jag räknade dock med att det skulle gå åt mer än vad det gjorde (ja, alla äter inte lika mycket sötsaker som jag) så det blev en del över.
Om du som jag ibland får paj och sås över så fryser du antingen in den var för sig eller så gör du som jag gjort här och varvar vaniljsåsen och rabarberpajen i en burk så får du vanilj- och rabarberpajglass. Allt i ett liksom, smart eller hur? 🙂
Vanilj- och rabarberpajglass
Ingredienser
Gör så här
- Varva vaniljkräm och smulpaj i en frystålig burk och ställ i frysen några timmar.
- Ta ut glassen ur frysen en stund före servering
Charlotte Uleskog
Meeen wow vilket grej!! Älskar såna här lösningar så man kan ta vara på sånt som blir över
Krii's Kitchen
Men precis. Det blir ju nästan alltid lite över och då är det synd att slänga.