Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    2024-12-29

    Till receptet
    The recipe
    Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    Vaniljmarinerad citrus är verkligen en toppendessert att bjuda på när du vill imponera lite men ändå hålla det enkelt. Syrlig citrus i en vaniljsmakande sockerlag, knaprig maräng och fluffig grädde blir verkligen en toppenkombination.

    Det bästa? Du kan förbereda nästan allt i förväg och bara lägga ihop det när det är dags att servera. Perfekt för en avslappnad middag med familj och vänner!

    Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    6 personer

    Ingredienser

    • 4 apelsiner
    • 2 blodapelsiner eller röd grapefrukt
    • 1 dl strösocker
    • 1 dl vatten
    • 1 msk citron, pressad
    • 0,5 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk Cointreau
    • 3 dl vispgrädde
    • 24 maränger

    Gör så här

    1. Skär av skalet på citrusfrukten med en vass kniv. Skär sedan citrusen i tunna skivor.
    2. Om du använder vaniljstång, dela den på längden och skrapa ur fröna.
    3. Koka upp socker, vatten, pressad citron och vaniljstång samt urskrapade frön i en kastrull.
    4. Lägg ner citrusskivorna i sockerlagen och låt de sjuda på svag värme i ca 3 minuter.
    5. Ta av kastrullen från värmen och häll ner Cointreau, rör om och låt svalna helt.
    6. Fördela citrusen i glas eller på tallrikar och ringla över lite av sockerlagen. Strö över krossade maränger och en klick grädde. Servera genast.

    Tips! Använd gärna de citrusfrukter du tycker bäst om. Jag har använt ganska mycket röd grapefrukt eftersom jag tycker om det lite beska som den tillför. Dock kan hinnorna mellan fruktköttet kännas lite segt. Skär då istället frukten i mindre bitar innan servering och ta bort hinnorna.


    Vanilla-infused citrus with meringues and cream

    serves 6

    Ingredients

    • 4 oranges
    • 2 blood oranges or red grapefruit
    • 90 g granulated sugar
    • 100 ml water
    • 1 tbsp lemon juice
    • 0.5 vanilla pod or 0.5 tsp vanilla powder
    • 1 tbsp Cointreau
    • 300 ml heavy cream
    • 24 meringues

    How to

    1. Use a sharp knife to remove the peel from the citrus fruits. Slice the fruits into thin rounds.
    2. If using a vanilla pod, split it lengthwise and scrape out the seeds.
    3. In a saucepan, bring the sugar, water, lemon juice, vanilla pod (and seeds) to a boil.
    4. Add the citrus slices to the syrup and simmer gently over low heat for about 3 minutes.
    5. Remove the saucepan from the heat, stir in the Cointreau, and allow the mixture to cool completely.
    6. Divide the citrus slices between glasses or plates, drizzle some of the syrup on top and add crushed meringues. Add a dollop of whipped cream and serve immediately.

    Tips! Feel free to use your favourite citrus fruits. I’ve used quite a bit of red grapefruit because I enjoy the slight bitterness it adds. However, the membranes between the segments can feel a bit chewy. If that’s the case, cut the fruit into smaller pieces before serving and remove the membranes.


    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Jordnötsglassar
      Jordnötsglassar – mini pops (LCHF)
    • Saffranskaka med ricotta och mandel
      Saffranskaka med mandel och apelsin (glutenfri)
    • Glöggkola med mandel
      Glöggkola med mandel

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot

    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)

    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma

    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM


    The Muscat grape is probably the most delicious ty
    The Muscat grape is probably the most delicious type of grape I’ve ever eaten. Apparently, it’s one of the world’s oldest and most aromatic grape varieties. Buy some and try for yourself if you spot them in the store! 🍇
.
Muscat-druvan är nog den godaste sortens druva jag någonsin ätit. De är visst en av världens äldsta och mest aromatiska druvor. Köp hem och test själv om du ser dem i butiken. 🍇
.
This is my entry to the February Challenge by Food Art Project: #FoodArtBlushBloomProject
@ful.filled
@thesouthasiankitchen
@woodrow_studios
@foodartproject
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #foodandflatlay #stilllifefoodphotography #foodartproject #PhotographyChallenge


    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in
    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in my opinion, always a great choice for breakfast or a snack. Here, the banana provides all the sweetness, and I prefer to enjoy it with butter and a sprinkle of flaky salt.
.
Ett osötat och glutenfritt bananbröd är i mitt tycke aldrig fel som frukostmacka eller till mellis. Här är det bananen som ger all sötning och jag äter det helst med smör och lite flingsalt.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #simplefood #lowcarbfood #lowcarbmeal #lowcarbrecipes #lowcarbeating #lchf #lchffood #weekendbaking #bananabread #breakfast #frukost


    What are your plans for Valentine’s Day? We’re
    What are your plans for Valentine’s Day? We’re going to enjoy some good food and drinks and play board games. It will be a lovely evening with the family. Maybe we’ll make this thyme and lime cocktail – an aromatic and tangy drink that suits most occasions.
.
Vad ska ni göra i dag på Alla Hjärtans Dag? Vi ska äta och dricka något gott och spela brädspel. Det kommer bli en fin kväll med familjen. Kanske gör vi denna timjan- och limecocktail som är en aromatisk och syrlig drink som passar till de flesta tillfällen.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails


    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you u
    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you up in the morning.
.
Denna riviga ingefärsshot väcker dig garanterat om morgonen. 
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #rawgingershot #gingerrecipes #gingershot


    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche
    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche whipped cream and raspberries. This, my friends, is one of the best ”fika” I know. 
.
Kladdkaka med vispad kola-grädde och färska hallon. Detta, mina vänner, är en favorit när det kommer till fika.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #fika #swedishfika #kladdkaka #swedishstickychocolatecake #chocolatecake


    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard
    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard.
.
Hallon. Perfekta i en paj tillsammans med vaniljsås.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #raspberries #dessertpie


    %d