Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Saffransscones

    2020-11-10

    Till receptet
    The recipe
    Saffransscones

    Vid den här tiden på året känns det helt naturligt att stoppa saffran i det mesta och dessa saffransscones är inget undantag.

    Scones är något jag älskar allra mest när det kommer till frukost, ja förutom dessa ricottapannkakor och krabbelurer då, och att krydda dem med saffran tar frukosten till nya höjder.

    Saffransscones

    Gör degen dagen innan, rulla till bollar och lägg dom i en plastpåse med bakplåtspapper. In i kylskåpet över natten och du fixar enkelt fram nybakade scones till frukost morgonen efter utan en massa fix.


    Saffransscones

    10–12 stycken

    Ingredienser

    • 2 dl mjölk
    • 1 g (2 krm) saffran
    • 7,5 dl (450 g) vetemjöl
    • 0,5 tsk salt
    • 1,5 tsk bakpulver
    • 0,5 dl råsocker
    • 125 g smör, skuret i tärningar
    • 1 ägg
    • 1 ägg, uppvispat till pensling
    • mandelspån att strö över

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 250°C.
    2. Blanda mjölk och saffran i en kastrull och värm tills det precis börjar koka. Ställ åt sidan och låt svalna något.
    3. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
    4. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Det ska bli som en smuldeg.
    5. Blanda ner ägget samt saffransmjölken och rör ihop till en deg.
    6. Rulla 10–12 bollar och platta till dem lätt.
    7. Pensla med ägg och strö över lite finhackad mandel.
    8. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått färg.

    Tips! Efter att du rullat degen till bollar, lägg dem i en plastpåse med bakplåtspapper emellan och förvara i kylskåpet över natten. Morgonen efter fortsätt att följa stegen i receptet. Eventuellt behöver du öka tiden i ugnen med 2–3 minuter (eftersom degbollarna är kalla).


    Saffron scones

    Makes 10–12

    Ingredients

    • 200 ml milk
    • 1 g saffron
    • 450 g all-purpose flour
    • 0,5 tsp salt
    • 1,5 tsp baking powder
    • 45 g granulated sugar
    • 125 g butter, cut into cubes
    • 1 egg
    • a beaten egg for brushing
    • sliced almonds to sprinkle over

    How to

    1. Set the oven to 480°F (250°C).
    2. Mix milk and saffron in a saucepan and heat until it just starts to boil. Set aside and allow to cool slightly.
    3. Mix flour, salt, baking powder and sugar in a bowl.
    4. Using your fingertips, pinch the butter together with the dry ingredients. It should look like coarse crumbs.
    5. Whisk the egg and saffron milk together and add it to the flour mixture. Stir to a dough.
    6. Roll the dough into 10–12 balls and flatten slightly.
    7. Brush with egg and sprinkle some sliced almonds on top.
    8. Bake in the middle of the oven for about 10 minutes or until golden.

    Tip! After rolling the dough into balls, place them in a plastic bag with baking paper in between, and store in the refrigerator overnight. The next morning, continue to follow the steps in the recipe. You may need to increase the time in the oven by 2–3 minutes (because the dough balls are cold).


    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Jordnötsglassar
      Jordnötsglassar – mini pops (LCHF)
    • Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde
      Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde
    • Saffranskaka med ricotta och mandel
      Saffranskaka med mandel och apelsin (glutenfri)

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot

    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)

    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma

    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM


    The Muscat grape is probably the most delicious ty
    The Muscat grape is probably the most delicious type of grape I’ve ever eaten. Apparently, it’s one of the world’s oldest and most aromatic grape varieties. Buy some and try for yourself if you spot them in the store! 🍇
.
Muscat-druvan är nog den godaste sortens druva jag någonsin ätit. De är visst en av världens äldsta och mest aromatiska druvor. Köp hem och test själv om du ser dem i butiken. 🍇
.
This is my entry to the February Challenge by Food Art Project: #FoodArtBlushBloomProject
@ful.filled
@thesouthasiankitchen
@woodrow_studios
@foodartproject
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #foodandflatlay #stilllifefoodphotography #foodartproject #PhotographyChallenge


    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in
    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in my opinion, always a great choice for breakfast or a snack. Here, the banana provides all the sweetness, and I prefer to enjoy it with butter and a sprinkle of flaky salt.
.
Ett osötat och glutenfritt bananbröd är i mitt tycke aldrig fel som frukostmacka eller till mellis. Här är det bananen som ger all sötning och jag äter det helst med smör och lite flingsalt.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #simplefood #lowcarbfood #lowcarbmeal #lowcarbrecipes #lowcarbeating #lchf #lchffood #weekendbaking #bananabread #breakfast #frukost


    What are your plans for Valentine’s Day? We’re
    What are your plans for Valentine’s Day? We’re going to enjoy some good food and drinks and play board games. It will be a lovely evening with the family. Maybe we’ll make this thyme and lime cocktail – an aromatic and tangy drink that suits most occasions.
.
Vad ska ni göra i dag på Alla Hjärtans Dag? Vi ska äta och dricka något gott och spela brädspel. Det kommer bli en fin kväll med familjen. Kanske gör vi denna timjan- och limecocktail som är en aromatisk och syrlig drink som passar till de flesta tillfällen.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails


    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you u
    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you up in the morning.
.
Denna riviga ingefärsshot väcker dig garanterat om morgonen. 
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #rawgingershot #gingerrecipes #gingershot


    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche
    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche whipped cream and raspberries. This, my friends, is one of the best ”fika” I know. 
.
Kladdkaka med vispad kola-grädde och färska hallon. Detta, mina vänner, är en favorit när det kommer till fika.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #fika #swedishfika #kladdkaka #swedishstickychocolatecake #chocolatecake


    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard
    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard.
.
Hallon. Perfekta i en paj tillsammans med vaniljsås.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #raspberries #dessertpie


    %d