Jag gjorde saffransbiscotti med apelsin för ett litet tag sedan och kunde inte låta bli att även göra dessa pepparkaksbiscotti, dom var ju så lätta att göra. Ät dom själv, bjud på dom till glöggen eller ge bort i en fin liten burk eller påse.
ca 40 skorpor
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
7–8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Värm ugnen till 175°C.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg.
Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.
Recept: Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
Kaatzi säger
Låter gott!
Jag gjorde saffransbiscotti igår. Smaskens det också 🙂
Från sött till salt säger
Ja. Och visst är det lätt? 🙂