Denna krämiga potatis- och broccolisoppa är perfekt att göra många portioner av på en gång. Den är lika god efter att ha varit i frysen som när den är nylagad och häll upp den på en flaska eller glasburk för att enkelt ta med som lunch till jobbet.
Här har jag toppat soppan med detta nöt- och fröströssel (som passar till det mesta som behöver lite crunch). Annars är jag väldigt svag för smörstekta krutonger (passar ju till allt, eller hur?) och har alltid en påse i frysen med färdigskurna gamla brödkanter. Perfekt att bara slänga ner i stekpannan tillsammans med smör och lite olja.
Potatis- och broccolisoppa
4 personer
Ingredienser
- 1 lök
- 4 potatisar
- 500 g broccoli
- 8 dl grönsaksbuljong
- 1–2 dl grädde
- salt och peppar
Gör så här
- Skala potatis och lök och skiva den. Skär broccolin i bitar.
- Koka upp buljongen och lägg i lök, potatis och broccoli. Koka upp och låt det koka i ca 10 minuter.
- Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden, så mycket du vill ha. koka upp och smaksätt med salt och peppar.
Sofia säger
Broccoli och potatissoppa är helt klart en av mina favoritsoppor, bra idé med avokado till!
Från sött till salt säger
Jag håller med. Jättegott. 🙂