Alltså cake pops. Det kanske inte är så modernt längre, jag vet, men det är alltid roligt att göra några till Halloween. Jag menar lite kladdig kaka på pinne dränkt i choklad och strössel borde ju de flesta gilla, eller hur?
Du kanske har en liten kant på en mjuk kaka du bakat för längesedan i frysen? Perfekt att ge den nytt liv i form av små stirrande monster med lustiga frisyrer. Och har du ingen kaka från frysen så går det utmärkt att köpa en bit från affären. Man behöver ju inte krångla till det mer än nödvändigt tänker jag.
Låt barnen vara med (om du har sinnesro till det) så kan du stå för doppandet i chokladen och dom för strösslandet med strösslet. Jag rekommenderar dock att göra det över diskhon för annars lär du ha strössel ö.v.e.r.a.l.l.t.
Beroende på hur saftig sockerkaka du använder och om du använder färskost, lite lös sylt eller nutella så behöver du olika mycket av det "kladdiga". Så ta lite i taget och mixa på tills du får en deg som inte kladdar för mycket. Tänk lite mjukare pepparkaksdeg liksom.
Vill du ha fler tips på vad du snabbt kan fixa till Halloween så hittar du här enkla chokladbitar i form av dödskallar, clementinpumpor och marängspöken.
Lycka till och glad Halloween!
Cake pops
8–10 stycken
Ingredienser
- 150 g sockerkaka, valfri smak
- ca 40 g sylt, curd, nutella, färskost etc
- valfri choklad
- strössel, sockerögon och annan dekor
Gör så här
- Mixa kakan i en matberedare och tillsätt sylt, curd, nutella eller färskost lite i taget tills det blir en mjuk deg. Beroende på vad du använder för något så behövs det olika mycket. Den ska gå att forma utan en massa kladd.
- Rulla till små bollar, eller forma till vad du vill.
- Smält lite choklad i mikron eller öve vattenbad. Doppa änden av en liten klubbpinne i den smälta chokladen och tryck in den i din kakboll.
- Låt stelna i kylskåpet i ca 30 minuter.
- Smält chokladen till dekoren i mikron eller över vattenbad.
- Doppa varje klubba i chokladen och strö lite strössel över och fäst sockerögonen.
- Tryck ner klubban i lite frigolit eller oasis och låt stelna i kylskåpet.
- Förvara i kylskåpet i en burk med tätslutande lock.
Lämna gärna ett svar