Man behöver inte alltid göra gulliga och vackra chokladbitar till gottebordet. Varför inte göra dödskallechoklad? Om inte annat så passar dessa perfekt till Halloween-kalaset.
Här har jag helt enkelt fyllt formarna med mjölkchoklad och strösslat över lite rostade nötter och torkade tranbär. Dödskalle-läskiga på framsidan och fulla med nötter och bär på baksidan.
Vill du ha fler tips på vad du snabbt kan fixa till Halloween så hittar du här enkla chokladbitar i form av marängspöken, clementinpumpor och monster cake pops.
Dödskallechoklad
Ingredienser
- Choklad, valfri sort
- Nötter
- Torkade bär
- Kokosflakes
- Flingsalt
Gör så här
- Rosta nötter i en het stekpanna tills de börjar få lite färg. Hacka ganska grovt.
- Hacka torkade bär och kokosflakes.
- Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
- Häll upp i silikonformar, här i form av dödskallar, och strö över/tryck ner nötter, bär och kokosflakes. Eller strö över lite flingsalt. Du väljer själv vad du vill ha i.
Ann-Sofi säger
Åh, va fräcka! Vart har du hittat formarna?
Krii's Kitchen säger
Dom är från Panduro. 🙂
Mårtenssons kök säger
Vi såg bilden på dessa på Instagram när du la upp dom där och föll direkt! Så himla fräcka och fina.
Krii's Kitchen säger
Men gud vad kul att ni gillade dom! Visst blev det både lite fräckt och fint beroende på vilken sida av dödskallen man tittar på? 😀