Den bästa sylten gör man själv med några få ingredienser. Denna hallonsylt är gjord på frysta hallon, syltsocker och lite vaniljextrakt. Hur enkelt som helst.
Vaniljextrakt gör du också väldigt enkelt själv med enbart vaniljstänger och vodka men den måste stå till sig i några månader innan du får den bästa smaken men efter det är den oslagbar.
Hallonsylt med vanilj
ca 2,5 dl
Ingredienser
- 225 g hallon, frysta
- 125 g syltsocker
- 0,5 vaniljstång, urskrapade frön och stång eller 2 tsk vaniljextrakt
Gör så här
- Lägg ner bären i en kastrull tillsammans med syltsocker, vaniljfrön och vaniljstång eller vaniljextrakt.
- Koka under omrörning i ca 5 minuter och skumma av noga.
- Ta upp vaniljstången.
- Vill du ha en slätare sylt mixar du bara till önskad konsistens med en stavmixer.
- Häll upp på rena och torra burkar. Låt svalna och förvara sylten kallt.
Lämna gärna ett svar