
Dessa guldbruna droppar med vaniljextrakt som står i mitt kylskåp är rena rama himmelriket när det kommer till smak.
Jag har tidigare tipsat om hur du gör ditt eget vaniljsocker och tänkte även tala om att vaniljextrakt är lika lätt att göra, om inte lättare. Dock får du vänta ett tag innan det är klart, så du har ingen tid att förlora.
Vaniljextrakt
250 ml
Ingredienser
- 250 ml vodka
- 3 vaniljstänger
Gör så här
- Snitta vaniljstängerna på längden så att de öppnar sig, men låt dem sitta ihop i ena änden.
- Lägg dem i en flaska eller glasburk med skruvlock och häll över vodka. Stäng flaskan/burken och skaka om ordentligt.
- Låt flaskan stå mörkt och svalt i minst två månader, skaka om då och då, sedan är extraktet redo att användas!
- Extraktet mörknar med tiden och håller i flera år. Det går även bra att fylla på med vodka och vaniljstänger allteftersom man använder det.
Vanilla extract
makes 250 ml
Ingredients
- 250 ml vodka
- 3 vanilla beans
How to
- Split the vanilla beans lengthwise so that they open, but let them hold together at one end.
- Put them in a bottle or glass jar with a screw cap and pour over vodka. Close the bottle / jar and shake well.
- Put the bottle in a dark and cool place for at least two months, shake now and then, then the extract is ready to use!
- The extract darkens over time and lasts for several years. It is also possible to refill with vodka and vanilla beans as you use it.
Sofia säger
Vilket bra tips, det gäller bara att ha tålamodet 😉
Från sött till salt säger
Precis! 🙂