Soppor är perfekta att göra i förväg och denna sparris- och ärtsoppa är inget undantag. Själv tycker jag att de blir godare när de fått stå till sig lite.
Här har jag toppat soppan med saltrostade pumpafrön och smörstekta krutonger men du kan toppa med vad du gillar och har hemma.
Grön sparris- och ärtsoppa
4 personer
Ingredienser
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk olivolja
- 1 knippe grön sparris
- 6 dl gröna ärtor, frysta
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl crème fraiche
- salt och nymalen svartpeppar
- 0,5 citron, pressad saft
Gör så här
- Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull.
- Skär sparrisen tunt och fräs den tillsammans med löken några minuter.
- Tillsätt ärtor, vatten och buljongtärning och låt det sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät i en mixer eller med en mixerstav.
- Koka upp soppan och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Lämna gärna ett svar