I dag är det Fettisdagen och självklart har jag ätit semla (som så många andra här i Sverige). Jag är inte någon semmelfantast men i dag blev jag allt lite frälst, i Nachosemlan från Mr Cake. Deras mandelmassa var helt magisk och jag är väldigt intresserad av att veta vad dom hade gjort för att få den så fantastisk men jag gissar att det är en väl bevarad hemlighet.
Motsatsen till en mastig semla (vilken variant ni än ätit) är dessa små lyckofrön som jag kan äta hur mycket som helst av. Saltrostade pumpafrön är helt klart mitt nya favoritsnacks och dom tar bara 5 minuter att göra. Helt perfekt.
Saltrostade pumpafrön
2 dl
Ingredienser
- 2 dl pumpafrön
- 0,5 msk salt
- 2,5 msk vatten
Gör så här
- Rosta pumpafrön i en torr stekpanna på medelhög värme tills de fått lite färg, börjat knäppa och svettas lite.
- Tillsätt salt och vatten och rör om.
- Låt det koka torrt och servera som snacks.
Lämna gärna ett svar