Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Crostini med getost och kvitten

    2024-12-28

    Till receptet
    The recipe
    Crostini med getost och kvitten

    Dessa crostini med getost och kvittenmarmelad är den perfekta kombinationen av sött och salt. Krispigt bröd, krämig chèvre och en söt marmelad blir en perfekt kombo, och lite rosmarin på toppen lyfter smakerna ännu mer.

    De passar perfekt som tilltugg till ett glas vin eller som en liten förrätt när du vill bjuda på något extra utan krångel!

    Crostini med getost och kvitten

    Om du inte har någon kvittenmarmelad hemma så går det finfint att använda dig av fikonmarmelad.

    Crostini med getost och kvitten

    Crostini med getost och kvitten

    4 personer

    Ingredienser

    • 100 g chèvre
    • 1 dl crème fraiche
    • 0,5 citron, finrivet zest
    • 1 baguette
    • smör till stekning
    • 1 dl kvittenmarmelad eller fikonmarmelad
    • rosmarin valfri mängd, finhackad
    • flingsalt och nymalen svartpeppar
    • olivolja

    Gör så här

    1. Mosa samman chèvre, crème fraiche och citronzest till en slät kräm.
    2. Skär baguetten i skivor. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i smör och låt svalna något.
    3. Lägg brödskivorna på ett fat och toppa med chèvrekräm, marmelad och hackad rosmarin. Salta och peppra.
    4. Avsluta med att ringla över lite olivolja.

    Crostini with Goat’s Cheese and Quince

    serves 4

    Ingredients

    • 100 g chèvre
    • 100 ml crème fraiche
    • 0.5 lemon, finely grated zest
    • 1 baguette
    • butter for frying
    • 100 ml quince marmalade or fig marmalade
    • fresh rosemary, finely chopped (optional, amount as desired)
    • Sea salt flakes and freshly ground black pepper
    • olive oil

    How to

    1. Mash together the chèvre, crème fraiche, and lemon zest to create a smooth cream.
    2. Slice the baguette and fry the slices in butter until golden brown on both sides. Let them cool slightly.
    3. Arrange the bread slices on a platter and top with the chèvre cream, marmalade, and chopped rosemary. Season with salt and pepper.
    4. Finish with a drizzle of olive oil.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Laxpasta
      Krämig laxpasta med spenat och parmesan
    • Moas Frestelse
      Moas frestelse
    • Vintrig kålsallad
      Vintrig kålsallad
    • Crostini med vispad mozzarella
      Crostini med vispad mozzarella och granatäpple

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d