
Dessa crostini med getost och kvittenmarmelad är den perfekta kombinationen av sött och salt. Krispigt bröd, krämig chèvre och en söt marmelad blir en perfekt kombo, och lite rosmarin på toppen lyfter smakerna ännu mer.
De passar perfekt som tilltugg till ett glas vin eller som en liten förrätt när du vill bjuda på något extra utan krångel!

Om du inte har någon kvittenmarmelad hemma så går det finfint att använda dig av fikonmarmelad.

Crostini med getost och kvitten
4 personer
Ingredienser
- 100 g chèvre
- 1 dl crème fraiche
- 0,5 citron, finrivet zest
- 1 baguette
- smör till stekning
- 1 dl kvittenmarmelad eller fikonmarmelad
- rosmarin valfri mängd, finhackad
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- olivolja
Gör så här
- Mosa samman chèvre, crème fraiche och citronzest till en slät kräm.
- Skär baguetten i skivor. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i smör och låt svalna något.
- Lägg brödskivorna på ett fat och toppa med chèvrekräm, marmelad och hackad rosmarin. Salta och peppra.
- Avsluta med att ringla över lite olivolja.
Crostini with Goat’s Cheese and Quince
serves 4
Ingredients
- 100 g chèvre
- 100 ml crème fraiche
- 0.5 lemon, finely grated zest
- 1 baguette
- butter for frying
- 100 ml quince marmalade or fig marmalade
- fresh rosemary, finely chopped (optional, amount as desired)
- Sea salt flakes and freshly ground black pepper
- olive oil
How to
- Mash together the chèvre, crème fraiche, and lemon zest to create a smooth cream.
- Slice the baguette and fry the slices in butter until golden brown on both sides. Let them cool slightly.
- Arrange the bread slices on a platter and top with the chèvre cream, marmalade, and chopped rosemary. Season with salt and pepper.
- Finish with a drizzle of olive oil.
Lämna gärna ett svar