Kolla in den här färgbomben till apelsin- och jordgubbsboost! Det är februari och blodapelsinen är i säsong, så det gäller att passa på och äta så mycket man bara mäktar med. Bland annat pressar jag den gärna till en apelsinjuice de luxe eller gör en vackert röd apelsinmarmelad med vanilj.
Apelsin- och jordgubbsboost
2 personer
Ingredienser
- 1 blodapelsin eller vanlig apelsin
- 1 lime
- 2 äpplen
- 225 g frysta jordgubbar, tinade
- 5–6 myntablad
- 1 dl kallt vatten
Gör så här
- Skala apelsin och lime, kärna ur äpplen och skala dem om du vill och skär dom i mindre bitar.
- Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa allt slätt.
- Häll upp i glas och servera.
Orange and strawberry boost
Serves 2
Ingredients
- 1 blood orange
- 1 lime
- 2 apples
- 225 g frozen strawberries, thawed
- 5–6 mint leaves
- 100 ml cold water
How to
- Peel the orange and lime, peel the apples (if you want) and core them. Cut them in smaller pieces.
- Put all ingredients in a blender and blend until smooth.
- Pour up in glasses and serve.
Lämna gärna ett svar