Denna kryddiga äpple & calvados cocktail är perfekt för en avslappnad kväll eller som en höjdpunkt på festen!
Med äppelmust som bas och smaksatt med stjärnanis, kanel, kardemumma och en touch av vanilj så blir det en härlig vinterdrink. En skvätt calvados ger extra karaktär, och kanelsockrade glas gör den lite festligare.
Äpple & Calvados cocktail
6 personer
Ingredienser
- 1 l äppelmust
- 2 stjärnanis
- 2 kanelstänger
- 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
- 2–3 dl calvados
- 10 gröna kardemummakapslar
- 4 msk strösocker
- 1 msk kanel
- 2 msk pressad citron
Gör så här
- Om du använder vaniljstång, dela den på längden och skrapa ur fröna.
- Koka upp äppelmust, stjärnanis, kanel och vanilj (frön och stång) eller vaniljpulver i en kastrull.
- Ställ kastrullen åt sidan för att äppelmusten ska dra åt sig alla smaker och kallna. Häll upp i en tillbringare och förvara övertäckt i kylskåpet över natten.
- Sila av kryddorna och tillsätt valfri mängd calvados och rör om.
- Blanda samman strösocker och kanel på ett fat.
- Doppa kanten på cocktailglasen i lite pressad citron och doppa sedan kanten i kanelsockret.
- Häll upp drycken i glasen och servera.
Apple & Calvados cocktail
serves 6
Ingredients
- 1 liter cloudy apple juice
- 2 star anise
- 2 cinnamon sticks
- 1 vanilla pod or 1 tsp vanilla powder
- 200–300 ml Calvados
- 10 green cardamom pods
- 4 tbsp granulated sugar
- 1 tbsp cinnamon
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
How to
- If using a vanilla pod, split it lengthwise and scrape out the seeds.
- Bring the apple juice, star anise, cinnamon, and vanilla (seeds and pod) or vanilla powder to a boil in a saucepan.
- Set the saucepan aside to let the apple juice absorb all the flavours and cool down. Pour into a pitcher, cover, and refrigerate overnight.
- Strain the spices and add your desired amount of Calvados, then stir.
- Mix granulated sugar and cinnamon on a plate.
- Dip the rim of the cocktail glasses in squeezed lemon juice, then dip the rim into the cinnamon sugar.
- Pour the drink into the glasses and serve.
Lämna gärna ett svar