
Som barn vispade jag ofta ner ett ägg och lite vaniljsocker i min nypressade apelsinjuice. Jag har ingen aning om vem eller vad jag fått det ifrån men det var som sagt något jag tyckte blev jättegott och jag tycker fortfarande lika mycket om det.

Det vispade ägget tar udden av det syrliga i apelsinen och juicen blir lite sådär mjuk och len i smaken. Svårt att förklara men jag tycker att ni ska våga er på att prova.

Piffa även till juicen med lite is där du fryst in några skivor apelsin.
Apelsinjuice de luxe
2 personer
Ingredienser
- 4 dl färskpressad apelsinjuice
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Vispa upp ägg och vaniljsocker med en handvisp.
- Tillsätt apelsinjuice och vispa tills det har blandats väl.
- Häll upp i två glas.
Orange juice de luxe
Serves 2
Ingredients
- 400 ml freshly squeezed orange juice
- 1 egg
- 1 tsp vanilla sugar
How to
- Whisk together egg and vanilla sugar.
- Add the juice and whisk together well.
- Pour into two glasses.
Lämna gärna ett svar