Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Kryddig roséglögg

    2024-12-18

    Till receptet
    The recipe
    Kryddig Roséglögg

    Kryddig roséglögg – en modern twist på en klassiker. Glöm den traditionella röda glöggen för en stund och låt oss snacka rosé! Den här kryddiga roséglöggen är som gjord för dig som vill ha något lite annorlunda till vintermyset. Lätt, fräsch men ändå full av värmande kryddor – perfekt för adventsfikat eller bara en mysig kväll i soffan.

    Receptet är enkelt att svänga ihop men låt glöggen stå i kylskåpet över natten (det är där magin händer, när smakerna verkligen får tid att gifta sig). Nästa dag är det bara att sila av kryddorna och välja hur du vill servera den – varm och mysig, eller kall och uppfriskande med lite is. Oavsett hur du gör kommer den här roséglöggen garanterat att imponera på både dig själv och dina gäster. Skål och njut!

    Jag kan också rekommendera att bjuda på denna glöggsangria.

    Kryddig Roséglögg

    Kryddig roséglögg

    ca 75 cl

    Ingredienser

    • 75 cl rosévin
    • 135 g (1,5 dl) rårörsocker
    • 2 bitar torkad pomeransskal
    • 2 stjärnanis
    • 20 gröna kardemummakapslar
    • 2 kanelstänger
    • 5 hela nejlikor
    • 3 cl Cointreau

    Gör så här

    1. Häll vin, socker och alla kryddor i en kastrull och värm försiktigt tills sockret har löst upp sig. Det får inte koka.
    2. Ta kastrullen av värmen, häll ner Cointreau och lägg på locket. Låt roséglöggen svalna och ställ sedan in den i kylskåpet över natten för att dra åt sig alla kryddiga smaker.
    3. Sila sedan av och servera varm eller kall tillsammans med lite is.

    Spicy Rosé Mulled Wine

    makes approx. 75 cl

    Ingredients

    • 75 cl rosé wine
    • 135 g raw sugar
    • 2 pieces dried bitter orange peel
    • 2 star anise
    • 20 green cardamom pods
    • 2 cinnamon sticks
    • 5 whole cloves
    • 30 ml Cointreau

    How to

    1. Pour the wine, sugar, and all the spices into a saucepan. Heat gently until the sugar dissolves, but do not let it boil.
    2. Remove the saucepan from the heat, stir in the Cointreau, and cover with a lid. Let the mulled wine cool down, then place it in the refrigerator overnight to infuse with all the spicy flavours.
    3. Strain the mixture and serve either warm or cold with some ice.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Lime- och timjancocktail
      Timjan- och limecocktail
    • Äppel- & Calvados cocktail
      Äpple & Calvados cocktail
    • Varm choklad
      Varm choklad
    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d