
Här har jag försökt mig på att göra en egen variant på vit chokladbräck fullproppad med nötter och bär och jag får säga att jag lyckats riktigt bra.
Oftast tycker jag att vit choklad kan bli på tok för söt, men tillsammans med syrliga torkade tranbär och rostade nötter så blir det väldigt gott. Pricken över i är också den lilla touchen av citrus.
Tempererar du chokladen så håller den sig bättre i rumstemperatur och får en fin och glansig yta. Men å andra sidan så lär dom gå åt i ett naffs så det är inte nödvändigt. Men om du ändå vill göra det så kan du googla på hur du gör.

Vit chokladbräck
1 liten burk
Ingredienser
- 250 g vit choklad, av god kvalitet
- 35 g pistaschnötter
- 35 g hasselnötter
- 30 g torkade tranbär
- 2 msk kanderade apelsinskal eller 1 clementin, finrivet skal
Gör så här
- Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna. Gnid skalet av hasselnötterna och hacka alla nötterna grovt.
- Hacka torkade tranbär och kanderade apelsinskal eller riv det yttersta skalet på clementinen fint.
- Fördela hälften av nötterna och bär/citrusskal i en silikonform för lite större chokladbitar eller en bakplåtspappersklädd form ca 15×15 cm.
- Smält den vita chokladen i mikron eller över vattenbad och häll den i formen.
- Strö över resterande nötter och bär och ställ för att stelna i kylskåpet. Skär eller bryt i lagom stora bitar och förvara torrt och svalt.
White chocolate bark
a small jar
Ingredients
- 250 g white chocolate, of good quality
- 35 g pistachios
- 35 g hazelnuts
- 30 g dried cranberries
- 2 tbsp candied orange peel or 1 clementine, finely grated zest
How to
- Lightly toast the nuts in a dry frying pan. Rub the skin of the hazelnuts and chop all the nuts coarsely.
- Chop dried cranberries and candied orange peel or grate the outer zest of the clementine.
- Distribute half of the nuts and berries/citrus zest in a silicone mold for slightly larger pieces of chocolate or a baking sheet lined with baking paper approx. 15×15 cm.
- Melt the white chocolate in the microwave or over a water bath and pour it into the mold.
- Sprinkle over the remaining nuts and berries and set to solidify in the refrigerator. Cut or break into large pieces and store dry and cool.
Mårtenssons kök
Så gott det låter med det rivna clementinskalet i, det måste vi testa när vi gör vår nästa omgång med nöt- och bärchoklad! Tranbärens syra passar verkligen jättebra tillsammans med den sötare chokladen
Krii's Kitchen
Ja clementinzestet var en hit. Berätta gärna vad ni tyckte. 🙂 Ha en trevlig helg.