
Ibland är det enkla minst lika gott som något man stått och lagat länge. Att ugnsbaka plommon och servera med t.ex en kula glass är ljuvligt gott.
Här har jag gjort smaken lite vuxnare genom att servera tillsammans med smetana och pistaschnötter.

Vill du hellre göra en god marmelad med dina plommon så rekommenderar jag denna plommonmarmelad med mörk rom. Helt fantastisk.
Ugnsbakade plommon
4 personer
Ingredienser
- 4 plommon
- 1 msk mörkt muscovadosocker
- 2 tsk vaniljextrakt
- 2 dl smetana
- 0,5 dl pistaschnötter, grovt hackade
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Halvera plommonen, kärna ur dem och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form.
- Strö muscovadosocker och droppa vaniljextrakt över plommonen och sätt in formen i mitten av ugnen.
- Baka dem i ca 15 minuter eller tills de blivit mjuka.
- Servera tillsammans med en klick smetana och hackade pistaschnötter.
Lämna gärna ett svar