• Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Ugnsbakad lax med broccoli och pärlcouscous

    2016-06-23

    Ugnsbakad lax med broccoli och pärlcouscous
    Japp, i morgon smäller det. Dagen som många väntat på och har så otroligt stora förväntningar på. Hur blir vädret? Var kan man se midsommarstången resas och dansa små grodorna? Kommer man få tag i jordgubbar? Ja, det gamla vanliga ni vet.

    I år är det tack och lov inte brist på jordgubbar, vår lilla familj ska fira i all enkelhet här hemma och vi planerar att gå till Björklunds Hage (4H-gård) för att se midsommarstången resas i morgon. Nästan all mat är inköpt och min vana trogen så gör jag M sällskap med köttbullar istället för sill till färskpotatisen.

    I år har jag i sista sekund dessutom tänkt göra en midsommarkrans till M av lite ståltråd, floristtejp och blommor. Vi får se om jag fick med mig tillräckligt med grönt från blomsteraffären eller om jag måste ut i närmsta skogsdunge och plocka lite. Jag får återkomma med bild på hur det hela blev.

    När man inte äter den traditionella midsommarmaten så kan kanske detta recept på ugnsbakad lax med broccoli vara något. Gott i all sin enkelhet och lätt att laga.

    Ha en fin midsommar! 🙂


    Ugnsbakad lax med broccoli och pärlcouscous

    4 personer

    Ingredienser

    • 150 g pärlcouscous
    • 400 g broccoli
    • 0,5 dl olivolja
    • 1 röd chili
    • 50 g mandel
    • salt och nymalen svartpeppar
    • 500 g laxfile
    • 50 g tomatpesto
    • 1 citron, finrivet skal
    • 0,5 citron, pressad juice

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Koka pärlcouscousen i lättsaltat vatten i 25 minuter (eller enligt anvisningarna på paketet, häll av vattnet och ställ åt sidan.
    3. Skölj och skär broccolin i små buketter, strimla chilin och hacka mandeln grovt.
    4. Blanda samman broccoli, olivolja, chili, mandel, salt och peppar i en skål.
    5. Bred ut blandningen i en ugnsfast form eller en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Ugnsbaka i ca 8 minuter.
    6. Salta och peppra laxfilén och lägg den ovanpå broccolin i formen. Ugnsbaka i ytterligare 15 minuter eller tills laxen är färdig. Lägg laxfilén på ett fat och lägg ugnsfolie över.
    7. Blanda samman den ugnsbakade broccolin med couscous, tomatpesto, citronskal och -juice.
    8. Servera couscoussalladen tillsammans med laxen.

     

    SparaSpara

    SparaSpara

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Laxpasta
      Krämig laxpasta med spenat och parmesan
    • Saffransräkor
      Saffransräkor med apelsin
    • Fisksoppa med saffran
      Fisksoppa med saffran
    • Ugnsbakad lax med krämig pärlcouscous
      Ugnsbakad lax med krämig pärlcouscous

    Kommentarer

    1. Charlotte Uleskog säger

      juni 26, 2016 at 9:53 f m

      Pärlcouscous lät ju intressant, det får jag testa!

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        juni 26, 2016 at 10:03 f m

        Absolut, gör det. Hittar du det inte kan du testa t.ex. matvete. ?

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    What could be a more delicious sweet treat in the What could be a more delicious sweet treat in the summer than ice cream? 🍦
.
Vad kan vara en godare sötsak på sommaren än glass? 🍦
.
.
#foodstylingandphotography #icecreamlover #icecreamtime #foodphotography #kriiskitchen #homemadeicecream #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #icecreamlovers
    My favourite summer berry has to be the strawberry My favourite summer berry has to be the strawberry. 🍓🌸
.
Mitt favoritbär i sommartider måste ändå vara jordgubben. 🍓🌸
.
.
#foodstylingandphotography #foodphotography #kriiskitchen #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #strawberries #jordgubbar #summerberries
    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    %d