Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Saffransräkor med apelsin

    2024-01-06

    Till receptet
    The recipe
    Saffransräkor

    Saffransräkor med apelsin, hur gott låter inte det? Jag kan lova att den är jättegod, väldigt enkel och snabb att laga. Jag skulle säga att detta är snabbmat när den är som bäst.

    Saffransräkor

    Saffransräkor med apelsin

    4 personer

    Ingredienser

    • 2 st vitlöksklyftor
    • smör
    • 0,5 g (1 krm) saffran
    • 0,5 apelsin, zest och pressad juice
    • 1 tsk timjan
    • 1 msk grönsaksfond
    • 2 dl crème fraiche
    • salt och nymalen svartpeppar
    • ca 300 g skalade räkor

    Gör så här

    1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i smör i en traktörpanna.
    2. Tillsätt saffran, apelsinzest, apelsinjuice, timjan, grönsaksfond och crème fraiche.
    3. Låt koka någon minut och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
    4. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
    5. Servera med ris och en sallad.

    Saffron prawns with orange

    serves 4

    Ingredients

    • 2 garlic cloves
    • butter
    • 0.5 g saffron
    • 0.5 orange, zest and squeezed juice
    • 1 tsp thyme
    • 1 tbsp concentrated vegetable stock
    • 2 dl crème fraiche
    • salt and freshly ground black pepper
    • 300 g cooked and peeled prawns/shrimps

    How to

    1. Peel and finely chop the garlic. Fry it in butter in a sauté pan.
    2. Add the saffron, orange zest, orange juice, thyme, concentrated vegetable stock and crème fraiche.
    3. Let it boil for a minute and season with salt and black pepper.
    4. Add the prawns/shrimps and let them get warm.
    5. Serve with rice and a salad.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Laxpasta
      Krämig laxpasta med spenat och parmesan
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Moas Frestelse
      Moas frestelse
    • Vintrig kålsallad
      Vintrig kålsallad

    Kommentarer

    1. Kaatzi säger

      december 27, 2012 at 6:17 e m

      Vad gott det ser ut!

      Ha en skön kväll

      Svara
      • Från sött till salt säger

        december 28, 2012 at 10:31 f m

        Tack det samma. 🙂

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d