När man tröttnat på all julmat och inte orkar stå länge vid spisen var den här rätten med saffransräkor en hit. Eftersom jag är värdelös på att skala räkor så använde jag handskalade på burk.
4 personer
1 kg räkor med skal, ca 400 g skalade
2 vitlöksklyftor
smör
0,5 påse saffran, ca 0,25 g
strimlat skal och saft av 0,5 apelsin
1 tsk timjan
0,5 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche
Skala räkorna.
Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i smör i en traktörpanna.
Tillsätt saffran, strimlat apelsinskal, apelsinsaft, timjan, smulad buljongtärning, peppar och crème fraiche.
Låt koka någon minut och lägg sedan i räkorna.
Servera med couscous eller ris.
Recept: Arla
Kaatzi
Vad gott det ser ut!
Ha en skön kväll
Från sött till salt
Tack det samma. 🙂