Saffransräkor med apelsin, hur gott låter inte det? Jag kan lova att den är jättegod, väldigt enkel och snabb att laga. Jag skulle säga att detta är snabbmat när den är som bäst.
Saffransräkor med apelsin
4 personer
Ingredienser
- 2 st vitlöksklyftor
- smör
- 0,5 g (1 krm) saffran
- 0,5 apelsin, zest och pressad juice
- 1 tsk timjan
- 1 msk grönsaksfond
- 2 dl crème fraiche
- salt och nymalen svartpeppar
- ca 300 g skalade räkor
Gör så här
- Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i smör i en traktörpanna.
- Tillsätt saffran, apelsinzest, apelsinjuice, timjan, grönsaksfond och crème fraiche.
- Låt koka någon minut och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
- Servera med ris och en sallad.
Saffron prawns with orange
serves 4
Ingredients
- 2 garlic cloves
- butter
- 0.5 g saffron
- 0.5 orange, zest and squeezed juice
- 1 tsp thyme
- 1 tbsp concentrated vegetable stock
- 2 dl crème fraiche
- salt and freshly ground black pepper
- 300 g cooked and peeled prawns/shrimps
How to
- Peel and finely chop the garlic. Fry it in butter in a sauté pan.
- Add the saffron, orange zest, orange juice, thyme, concentrated vegetable stock and crème fraiche.
- Let it boil for a minute and season with salt and black pepper.
- Add the prawns/shrimps and let them get warm.
- Serve with rice and a salad.
Kaatzi säger
Vad gott det ser ut!
Ha en skön kväll
Från sött till salt säger
Tack det samma. 🙂