
Ugnsbakad korv brukar uppskattas av både barn och vuxna och denna enkla och snabblagade rätt är inget undantag. Det blir lite extra gott med honung och ugnsbakade tomater, helt enkelt mycket smak för lite tid och minimal ansträngning.
Ugnsbakad korv med tomater
4 personer
Ingredienser
- 500 g korv (t.ex. falukorv)
- 500 g cocktailtomater
- 2 krm salt
- 2 msk flytande honung
- 2 msk olivolja
- 1,5 dl riven ost
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skölj tomaterna och lägg dom i en ugnsfast form.
- Ringla över honung och olivolja och strö över salt. Rör om så att allt blandas väl.
- Ställ formen i mitten av ugnen och tillaga i 20 minuter.
- Ta ur formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 225°C.
- Skär korven i mindre bitar och lägg i formen ovanpå tomaterna och rör om. Strö över den rivna osten och tillaga ytterligare 15 minuter.
- Servera med kokt pasta och en sallad.
Gabriella säger
Jag lagade denna igår, vad gott! Sällan falukorv slinker ner så enkelt:) Treåringen åt mer än vanligt, och så även de vuxna.
Krii's Kitchen säger
Kul! Och visst är den löjligt enkel? 🙂