Tänk att något så enkelt som ugnsbakad fetaost kan vara så gott. Nu när sommaren är här och det är soligt och varmt då blir jag så sugen på den här typen av enkel matlagning.
Är ni fler är det bara att multiplicera receptet, annars kan du bjuda lite mindre bitar som en enkel men smakrik förrätt. Eller varför inte bjuda på den som en del i en buffé?
Ugnsbakad fetaost
2 personer
Ingredienser
- 2 x 150 g fetaost
- 1 liten rödlök
- 1 grön paprika
- 200 g cocktailtomater
- några kvistar färska örter (t.ex. timjan, oregano och rosmarin)
- olivolja
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skiva tomater, paprika och lök i tunna skivor.
- Lägg fetaosten i en ugnsfast form och fördela tomater, paprika och lök runt omkring.
- Ringla över olivolja.
- Krydda med hackade färska örter, flingsalt och svartpeppar.
- Ugnsbaka i ca 15 minuter.
Baked feta cheese
serves 2
Ingredients
- 2 x 150 g feta cheese
- 1 small red onion
- 1 green bell pepper
- 200 g cocktail tomatoes
- a few sprigs of fresh herbs (e.g. thyme, oregano and rosemary)
- olive oil
- flake salt
- freshly ground black pepper
How to
- Set the oven to 400°F (200°C).
- Slice the tomatoes, bell pepper and onion into thin slices.
- Place the feta cheese in an ovenproof dish and spread out the tomato, pepper and onion slices around.
- Drizzle over some olive oil.
- Sprinkle over chopped fresh herbs, flake salt and black pepper.
- Bake in the oven for about 15 minutes.
Lämna gärna ett svar