Ett somrigt tilltugg att ha med på buffébordet är dessa tunnbrödsrullar fyllda med krämig potatis och västerbottensost. Gott och enkelt.
Tunnbrödsrullar med potatis och mango chutney
6–8 personer (bufféportioner)
Ingredienser
- 800 g potatis
- 3 salladslökar
- 1 msk bladpersilja, finhackad
- 1 dl kesella 10%
- 3 dl västerbottensost
- salt och nymald svartpeppar
- 0,5 dl mango chutney
- 2 mjuka tunnbröd
Gör så här
- Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka dom mjuka. Häll av vattnet och låt potatisen kallna.
- Finhacka salladslök och blanda med potatistärningar, persilja, kesella och västerbottensost. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut fyllningen i tunnbröden, rulla ihop dem och vira in dem i aluminiumfolie och vrid om ändarna. Låt rullarna vila i kylskåpet i ca 1 timme.
- Skär upp rullarna i lagom breda skivor och servera med lite extra mango chutney.
Lämna gärna ett svar