I fredags gjorde vi denna tacopaj och jag tycker att det är en god taco-variant och har gjort den några gånger.
Vill du ha ännu mer av pajkänslan så rekommenderar jag att du gör denna tacopaj.
Tacopaj med nachochips
4–6 personer
Ingredienser – Paj
- 500 g nötfärs
- 1 msk olja
- 1 gul lök, finhackad
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 påse tacokrydda
- 1 påse nachochips, 200 g
- 3 dl riven ost
Ingredienser – Tillbehör
- 2 dl gräddfil
- 1 burk tacosås
- 1 gurka, tärnad
- 1 paprika, tärnad
- 4 tomater, tärnade
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°C.
- Bryn köttfärsen i olja i en gryta. Tillsätt löken och låt den fräsa med tills den blir mjuk.
- Tillsätt krossade tomater, salt, peppar och tacokrydda till färsen. Låt koka ca 5 minuter utan lock, rör då och då.
- Ta undan ca 10 chips och lägg resten i botten på en ugnsform. Häll färsen över och stick ner de sparade chipsen runtom.
- Strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera med tillbehören.
Sara på Vardag.nu säger
Tacopag likt ditt andra recept har jag gjort några gånger, men min blir inte så snygg 😉 God däremot! Den här ser också väldans god ut. Taco funkar ju alltid!
Från sött till salt säger
Jag håller med dig om att tacos alltid funkar med det är roligt när man kan variera det lite. 🙂