Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Krämig pasta med älg och kantareller

    2022-09-06

    Till receptet
    The recipe
    Krämig pasta med älg och kantareller

    Detta är en mustig och krämig pasta med svenska smaker i form av älg, kantareller, Västerbottensost och lingon. Har du inte kantareller kan du byta ut dem mot champinjoner och det smakar också fantastiskt gott.

    Som vanligt blir jag extra glad när en maträtt går snabbt att laga men samtidigt både smakar och ser ut att ha tagit många timmar vid spisen.


    Krämig pasta med älg och kantareller

    4 personer

    Ingredienser

    • 500 g pasta
    • 1 gul lök
    • 1 vitlöksklyfta
    • 2 msk smör
    • 240 g älgskav eller älgfärs
    • 200 g kantareller
    • 2 dl crème fraiche
    • 2,5 dl grädde
    • 0,5 msk dijonsenap
    • 1 msk soja
    • flingsalt och nymalen svartpeppar
    • 50 g bladspenat
    • Västerbottensost, riven
    • rårörda lingon

    Gör så här

    1. Skala och finhacka lök och vitlök.
    2. Hetta upp smör i en gryta eller traktörpanna och fräs kantarellerna någon minut. Tillsätt älgskav/älgfärs, löken och vitlöken och fräs ytterligare några minuter.
    3. Rör ner crème fraiche och grädde och blanda väl. Låt det koka någon minut.
    4. Smaka av med senap, soja, salt och peppar. Vänd ner spenaten.
    5. Koka pastan enligt anvisningar på paketet och servera med såsen, riven Västerbottensost och rårörda lingon.

    Creamy pasta with moose and chanterelles

    serves 4

    Ingredients

    • 500 g pasta
    • 1 onion
    • 1 clove of garlic
    • 2 tbsp butter
    • 240 g moose minced meat
    • 200 g chanterelles
    • 200 ml crème fraiche
    • 250 ml heavy cream
    • 0.5 tbsp Dijon mustard
    • 1 tbsp soy sauce
    • sea salt and freshly ground black pepper
    • 50 g baby spinach
    • Västerbotten cheese or Gruyère, grated
    • raw stirred lingonberries

    How to

    1. Peel and finely chop the onion and garlic.
    2. Heat butter in a large sauté pan and fry the chanterelles for a minute. Add moose mince, the onion and garlic and fry for a few more minutes.
    3. Stir in the crème fraiche and cream and mix well. Let it boil for a minute.
    4. Season with mustard, soy, salt and pepper. Stir in the spinach.
    5. Cook the pasta according to the instructions on the package and serve with the sauce, grated Västerbotten/Gruyère cheese and raw stirred lingonberries.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Laxpasta
      Krämig laxpasta med spenat och parmesan
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Moas Frestelse
      Moas frestelse
    • Vintrig kålsallad
      Vintrig kålsallad

    Kommentarer

    1. Christer säger

      november 28, 2013 at 9:45 e m

      Magi 🙂

      Svara
      • Från sött till salt säger

        november 28, 2013 at 9:52 e m

        Precis!

        Svara
    2. Amanda säger

      december 08, 2013 at 5:55 e m

      Gud vad gott!

      Svara
      • Från sött till salt säger

        december 08, 2013 at 7:26 e m

        Ja det är det verkligen! 🙂

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d