Om vi äter bär- eller fruktpaj här hemma brukar jag alltid servera glass eller en enkel och jättegod vaniljkräm till, det är favorittillbehören. Man kan även använda vaniljkrämen till att göra glass av vilket jag tycker är oerhört smart eftersom den är så lätt att vispa ihop. Får du vaniljkräm över (om det nu är möjligt) så kan du enkelt göra glass av resterna.
Smaksätt den som du vill eller låt den bara vara naturell, det är gott vilket som. Här har jag i hyvlad mörk choklad och vips så blev det en smarrig stracciatellaglass. Välj själv hur mycket choklad du tycker att du vill ha i, jag tror nämligen inte att det är möjligt att ha i för mycket, så ös på om du känner för det.
Stracciatellaglass
4 personer
Ingredienser
- 0,5 vaniljstång
- 3 ekologiska äggulor
- 3 msk strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 75 g mörk choklad
Gör så här
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
- Vispa grädden luftig och vänd sedan ner den i äggsmeten.
- Hyvla den mörka chokladen till spån med en osthyvel eller potatisskalare.
- Vänd ner den i vaniljkrämen.
- Kör smeten i en glassmaskin, skopa upp den i en burk eller i portionsformar och sätter in i frysen några timmar.
Lämna gärna ett svar