Spaghetti Carbonara måste man väl ändå bara älska? Den är krämig, god och väldigt snabbt fixad.
Hela familjen älskar den och jag kan få riktiga cravings efter denna rätt, speciellt på sommaren.
Spaghetti Carbonara
4 personer
Ingredienser
- 300–400 g spaghetti, eller annan lång pasta
- 280 g bacon
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 3 dl nyriven parmesanost
- ev. salt
- nymald svartpeppar
Gör så här
- Koka spaghettin och skär baconet i små bitar. Skala och finhacka vitlöken.
- Stek baconet knaprigt i en stekpanna och låt vitlöken fräsa med mot slutet. Vispa samman ägg, grädde och hälften av osten.
- Häll av vattnet av pastan och rör ner bacon och vitlök. Smaksätt eventuellt med salt.
- Rör ner äggblandningen och rör kraftigt till en krämig konsistens. Mal över svartpeppar och strö över resten av osten.
dunia säger
ska den in ugnen eller?
Från sött till salt säger
Nej det ska den inte.