Nu när det går att få tag på den lilla citrusfrukten bergamott, ja då passar jag på att laga och baka så mycket jag kan med den. Här har jag bakat en sockerkaka med mörk choklad.
Väldigt gott om jag får säga det själv.
Sockerkaka med bergamott och mörk choklad
1 kaka
Ingredienser
- 75 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 st bergamott, rivet skal
- 0,5 dl bergamott, pressad saft
- 100 g mörk choklad, hackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj och bröa en 1,5 liters rund form med hål i mitten.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda samman mjöl, bakpulver, skal av bergamott och hackad choklad i en skål. Rör ned det i smeten.
- Tillsätt smöret och pressad bergamott. Rör till en jämn smet och häll i formen.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35–40 minuter. Känn med sticka, den ska inte vara kladdig.
- Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen.
Lämna gärna ett svar