På sommaren är det ju härligt att äta sallader av olika slag och denna risonisallad är en fräsch och samtidigt lagom matig rätt.
Risonisallad med halloumi
4 personer
Ingredienser – Sallad
- 200 g risoni
- 500 g körsbärstomater
- 2 dl svarta oliver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk + 1 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm nymald svartpeppar
- 200 g halloumiost
- 1 tsk chiliflakes
Ingredienser – Basilikadressing
- 1 dl finhackad basilika
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 krm salt
- 1 krm nymald svartpeppar
Gör så här
- Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen.
- Mixa basilika och hälften av yoghurten med en mixerstav till en slät, ljusgrön dressing. Rör i resten av yoghurten och krydda med salt och peppar. Mixa inte basilikan med all yoghurt för då blir dressingen för tunn.
- Halvera tomaterna och lägg dem i en skål med den nykokta risonin och oliver. Skala och riv eller pressa vitlöksklyftan i skålen. Ringla över 1 msk olja och blanda samman. Krydda med salt och peppar.
- Skär halloumin i tunna skivor och krydda dem med chiliflakes. Stek skivorna gyllene i 1 msk olja i en stekpanna, ca 1 minut på varje sida.
- Vänd ner halloumin i risonisalladen och servera genast tillsammans med basilikadressingen.
Recept: Bonniers vegetariska kokbok
Karin A
Så fantastiskt gott det ser ut - måste testas snart! 🙂 Ha det gott!
Kram Karin
Från sött till salt
Ja det var en riktig sommarrätt! Du ser ut att ha det jättefint på Gotland. Kram. 🙂