Denna ljuvligt rosa rabarberlikör med vanilj är en buteljerad förlängning av sommaren.
Det är den perfekta drinkingrediensen i sommarens drinkar och tillsammans med lite prosecco blir det en härligt bubblig välkomstdrink på festen.
Jordgubbslikör är en annan likör jag rekommenderar för att skapa sommarkänsla när säsongen är över och vill du hellre ha något syrligare då är citronlikören Limoncello något för dig. Alla lika enkla att göra själv.
Rabarberlikör
ca 6 dl
Ingredienser
- 250 g rabarber
- 4 dl vodka
- 0,5 vaniljstång
- 2,25 dl fint strösocker
Gör så här
- Tvätta och skär rabarbern tunt. För att få så vacker rosa färg som möjligt så försök att få med så mycket rött från rabarbern som möjligt.
- Lägg rabarbern i en stor glasburk med lock eller i en stor tillbringare som du sätter plastfolie över.
- Fyll på med sprit så att det täcker all rabarber och rör om ordentligt. Ställ in i kylskåpet i 2 veckor.
- Efter 2 veckor, dela vaniljstången på längden och skrapa ur frön. Lägg ner frön och vaniljstång i spritblandningen och rör om ordentligt igen. Ställ tillbaka i kylskåpet igen i ca 1 vecka.
- Sila av spriten i en finmaskig sil och rör ner strösockret. Rör om tills allt socker har lösts upp. Vill du ha likören sötar så tillsätt lite socker i taget tills du känner dig nöjd.
- Förvara likören i kylskåpet. Den är som godast efter några veckor.
Lämna gärna ett svar