Här är ett busenkelt och gott recept på potatissallad med bland annat rädisor till det du väljer att grilla på Midsommaraftons kväll.
Hoppas att ni alla får en trevligt dag och bra väder. Jag gissar att det kommer vara spridda skurar över hela Sverige.
Potatissallad med rädisor
Ingredienser – Sallad
- 1,5 kg färskpotatis
- 6 st salladslökar
- 1 knippe rädisor
Ingredienser – Dressing
- 2 msk vit balsamvinäger
- 4 msk rapsolja
- 1 tsk dijonsenap
- 1 st vitlöksklyfta, riven
- 1 dl färska örtkryddor (t.ex. basilika, dill och körvel)
- salt, peppar
Gör så här
- Dela potatis i fyra delar, skiva salladslöken och klyfta rädisor i fyra delar. Blanda ner i en skål.
- Finhacka örtkryddorna till dressingen.
- Vispa samman vinäger, olja, senap och vitlök i en liten skål. Rör ner örtkryddorna och smaka av med salt och peppar.
- Rör försiktigt ner dressingen i potatisblandningen. Ställ kallt till serveringen. Lägg upp i en serveringsskål och dekorera med färska örter.
Lämna gärna ett svar