Helgen är snart förbi och en ny vecka är på gång – kan bara inte begripa hur snabbt det går. Fler familjer flyttar in i de nybyggda husen runt omkring där vi bor och den lilla parken med lekplatsen utanför börjar fyllas på med barn som lär sig cykla, gungar och på olika sätt gräver djupa hål i sandlådan. Det är verkligen superhärligt att se och det kommer bli ännu härligare nu i sommar när vädret (förhoppningsvis) blir bättre.
Igår satt jag och frös på en bänk i sånt där fint fint regn medans M grävde i sandlådan eller lärde sig att ta fart på egen hand på gungan. Jag erkänner att min garderob inte innefattar fodrade galonkläder vilket hade gjort de där 45 minutrarna betydligt varmare och torrare. Finns det i vuxenstorlek kan man ju undra. 🙂
Vi klurar på hur vi ska möblera balkongen för att få den att kännas som ett fjärde rum och hur jag bäst kan placera ut tomatplantorna och de andra som är tänkt att växa där. Ja om jag har tur alltså och får det att växa...Ärtskotten växer i alla fall så det knakar så det är ju alltid något. Vackrare liten gröda får man allt leta efter. Det är en av anledningarna till att det kommer att finnas ärtskott på var och varannan maträtt på bloggen här framöver. 🙂
Här är dom tillsammans med en av det fräschaste pastarätter jag ätit på år och dag. En krämig pasta tillsammans med sötpotatis, halloumi och citron. Så himla god.
Pasta med sötpotatis, halloumi och sötmandel
4 personer
Ingredienser
- 1 sötpotatis, stor
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk chili flakes
- salt och krossad svartpeppar
- 100 g sötmandel
- 200 g halloumi
- 400 g bred bandpasta
- 250 g mascarpone
- 1 citron, finrivet skal och pressad saft
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och skär sötpotatis i små kuber. Sprid ut dom tillsammans med olja och kryddor på en bakplåt med bakplåtspapper. Ugnsbaka i ca 10 minuter.
- Hacka mandeln grovt och skär halloumiosten i små kuber.
- Ta ur plåten ur ugnen och tillsätt mandel och ost och fortsätt att ugnsbaka i ytterligare 10–12 minuter eller tills allt är gyllenbrunt.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastavattnet men spara 1 dl.
- Häll tillbaka pastan i grytan och tillsätt det sparade pastavattnet, mascarponeost, citronskal och citronsaft. Blanda om väl.
- Servera pastan tillsammans med den ugnsbakade sötpotatisblandningen.
Agnes {Cashew Kitchen} säger
Åh älskar detta recept! Har du också lagat det efter Cook Republic? Så himla najs att ugnsrosta både halloumin och sötpotatisen <3 Gott med ärtskott på också 🙂
xx Agnes
Krii's Kitchen säger
Hallå! Nej jag fick inspirationen från Donna Hay till denna rätten. Ja det är verkligen supersmart att ugnsrosta både halloumin och sötpotatisen. Dessutom älskar jag verkligen ha ha nötter i maten. 😀
Sandras Matkrypin säger
Det här ser ju supersmarrigt ut! Jag sparar receptet direkt 🙂 Gottigott!
Krii's Kitchen säger
Ja det gör du rätt i. 🙂 Supersmarrigt.